SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Spor Salonunda Yargılama

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da toplam 456 sanığın yargılandığı davada mahkeme salonunun yetersiz kalması üzerine, duruşma Yeşiltepe Spor Salonu'na alındı.

Malatya'da trafik işlemlerinden dolayı "Resmi Belgede Sahtecilik, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık, Resmi Belgenin Düzenlenmesinde Yalan Beyan ve Rüşvet Almak ve Vermek" iddiası ile 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 17'si tutuklu toplam 456 sanık, mahkeme salonunun yetersiz kalması nedeniyle, duruşmalar mahkeme kararı ile Yeşiltepe Kapalı Spor Salonu'na alındı. Mahkemenin kararı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı, kapalı spor salonunda düzenleme yaptı. Salonunun ortasına mahkeme
heyeti için düzenleme yapılırken, tutuklu sanıklar için salonun ortasında, tutuksuz sanıklar için de tribünde yer ayrıldı. Duruşma nedeniyle spor salonunda Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı şubelerde görevli yaklaşık 150 polis görev aldı. Polisler, gelen tutuksuz sanıklar ile sanık yakınları için spor salonu girişinde barikat kurup, gelenleri tek tek kontrol ederek içeri aldı. Tutuklu sanıklar ise jandarma eşliğinde cezaevinden getirilerek mahkemenin görüleceği salona alındı. Böylece Malatya'da ilk kez bir duruşma, spor salonuna alınmış oldu.

Duruşması Yeşiltepe Spor Salonu'na alınan davaya konu olan olay, Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün Haziran 2010 tarihinde trafik takipçisi ve sigortacılara yönelik yaptığı operasyonda 31 kişi tutuklanmış, ardından Cumhuriyet Başsavcılığı toplam 456 sanık hakkında 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açmıştı. Davanın ilk duruşmasında tutuklu 14 sanık tahliye edilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız