SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Spora Zaman Ayıramıyor musunuz?

A- A+ PAYLAŞ
 
Yoğun mesai saatlerinden spora yeterli zamanı ayıramıyorsanız pratik çözümlere başvurun!
 
Hareket etmeye programlı canlılar olan bizler, yoğun iş temposu, günlük alışkanlıklar nedeniyle neredeyse hiç hareket etmeden yaşamaya başladık.
 
Hareketsiz kalan vücutlar, yağları depolamaya ve özellikle yağ biriktirmek için uygun olan alanlar üzerine yığmaya meyleder.
 
Özellikle günümüzde masa başı iş çalışanları için hareket etmek, neredeyse imkansız hale gelmekte. Eğer formunuzu korumak için diyet yapıyor fakat bir türlü başarıya ulaşamıyorsanız ufak önerilerle hayatınıza hareket katabilirsiniz.
 
Mesai saatlerinden sonra uzun egzersiz programları için yeterli vakti olmayanlara pratik öneriler...
 
Her gün yarım saat yürüyüş
 
"Haftada yaklaşık 1000 kalori yakmanız halinde vücudunuz yağ depolamaya karşı harekete geçeceğinden, yarım saatlik yürüyüşler hem kalp sağlığınız, hem de formunuzu korumanız açısından faydalı olacaktır.
 
Düzenli ve tempolu yürüyüş sayesinde vücut kendini toparlar, sarkmalar büyük oranda engellenir. Yürüyüş, kan akışını ve kan damarlarının miktarını arttıracağından kalp-damar hastalıklarının olası riskini de azaltır.
 
Aynı zamanda bu kısa ve tempolu yürüyüşler, metabolizmayı hızlandırır ve sindirimi kolaylaştırır. Egzersizlerden sonra da gece uykunuzu daha iyi alabilmenize olanak sağlar."
 
Şınav Her Antrenman İçin Vazgeçilmez
 
Yine kısıtlı zamana sahip olup, sporsuz da kalamayanlar için şınav hareketini öneren Aydın Sarıkuş, düzenli çalışıldığında 6 hafta içerisinde yeterli gelişmeyi gösterip rahatlıkla şınav çekebilir hale geleceğinizin müjdesini şöyle veriyor: "Şınav çektiğimizde göğüs, karın, sırt, arka kol, omuz ve hatta bacakların büyük oranda çalışmasından dolayı kısa süre içerisinde daha sıkı bir görünüme sahip olabilirsiniz."
 
Eğer şınav çekerken çok zorlanıyorsanız, ilk seanslarda dizlerinizi yere koyarak da çalışabileceğinizi ifade eden  Sarıkuş, ellerin tutuş açıklığının omuz genişliğinden daha dar olduğu egzersizlerde göğüs kaslarının iç kısımlarının, daha geniş olduğu şınav hareketlerinde ise, dış ve yan kısımların daha etkili çalıştığını hatırlattı.
 
Sağlıklı ve yetişkin bir insan için, haftada en az 4 gün ve her gün ortalama 5 setten oluşan bir egzersiz programıyla çalışabilirsiniz. Programı, kapasitenize göre arttırabilirsiniz.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız