SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sporcular İçin Sağlık Anlaşması

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:26:20
Sporcular İçin Sağlık Anlaşması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Yeşilyurtspor, Özel Gözde Kışla Hastanesi ile protokol imzaladı. Sporcuların bundan sonraki sağlıkla ilgili ihtiyaçlarını ve tedavilerini Gözde Kışla Hastanesi karşılayacak. 

Sporda büyük bir atılım içerisine giren Malatya Yeşilyurtspor, futbolcuların sağlıklarını da düşünmeyi ihmal etmedi. Sporcuların sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamak, yaşanacak olan sakatlıklarda sporcuların tedavilerini en sağlıklı şekilde gerçekleştirmek amacıyla Malatya Yeşilyurtspor ile Özel Gözde Kışla Hastanesi bir protokol imzaladı.

Protokol töreninde konuşan Malatya Yeşilyurtspor Kulüp Başkanı Dursun Cumali Sucu, "Kulüp olarak futbolun dışında 6 branşımız daha var. 5 ayda kurulan kulübümüzde futbolun yanı sıra salon sporlarında da büyük bir atılım içerisine girdik. Bu noktada bizleri destekleyen Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'a teşekkür ediyorum. Gençlerimize sahip çıktı. Belediye olarak da bize destek verdi" dedi.

Sucu, sporcuların sağlıklarıyla ilgili yaşanan sıkıntılara çözüm üretmek için Özel Gözde Kışla Hastanesi ile bir protokol yaptıklarını ifade ederek, "Biz, büyük bir ilçenin takımıyız. Tabi sporcularımızın yaşayacağı sağlık sorunlarına karşı en kaliteli sağlık hizmetini almak amacıyla böyle bir protokol yaptık. Sağlık güvencesi olmayan çocuklarımız, çok cüzi bir rakamla burada tedavilerini olacaklar" şeklinde konuştu. 

Özel Gözde Kışla Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Bozyiğit ise, 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' sözünden hareketle spor ve sağlığın her zaman iç içe olduğuna vurgu yaptı. 

Bozyiğit, sağlıklı bünyelerin her zaman topluma kazandırılmış iyi beyinler olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Sağlık anlamında kardeşlerimize en iyi hizmeti vermek istiyoruz. Malatya Yeşilyurtspor Kulüp Başkanı Dursun Cumali Sucu bize böyle bir teklif yaptığında seve seve kabul edeceğimizi söyledik. Sporcu kardeşlerimizin her türlü sağlık sorununda, travma ekibi olarak her zaman onların hizmetinde olacağız. Umarım olumsuz bir durum yaşamazlar ama sporun içerisinde bu tür sıkıntılar her zaman olabiliyor. Sıkıntı yaşadıklarında biz her zaman Malatya Yeşilyurtspor'un yanında olacağız."

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, sosyal güvencesi olmayan sporcuların zaman zaman Özel Gözde Kışla Hastanesi'nde tedavi edildiğini belirtti.

Eserdi, hastanenin amatör spora büyük katkı sağladığına dikkat çekerek, "Malatya Yeşilyurtspor'un 200'e yakın bir sporcu ordusu var. Sosyal güvencesi olmayan sporcuları için güzel bir protokole imza attı. Bu amatör sporun en büyük ihtiyaçlarından birisi. Çok zor şartlarda devam eden amatör sporlarımızın sağlığa ihtiyacı oluyor. Böyle bir destek, Malatya ve Malatya'daki amatör sporcular adına büyük bir şans" diye konuştu. 

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) Başkanı Seyfullah Özdemir de, Gözde Sağlık Grubu'nun Malatya'da amatör ve amatör sporculara büyük bir destek verdiğini kaydederek, "Hastane yöneticilerimize teşekkür ediyorum. 24 saat kendilerine ulaşabiliyoruz. Amatöre büyük bir destek veriyorlar ve bu bizi oldukça sevindiriyor. Sakatlanan sporcularımızı, Gözde Sağlık Grubu hastanelerinde tedavi ettirebiliyoruz. Sporun içerisinde zaman zaman sakatlıklar olabiliyor. Bu anlamda da hastanemiz bizlere her zaman en kaliteli hizmeti veriyor. Hastane yönetimine Malatya amatörü adına saygılarımızı sunuyoruz. İnşallah Malatya Yeşilyurtspor adına da hayırlı olur. Diğer kuruluşlarımızın da amatör spora aynı desteği vermelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Serdar Koluaçık, amatör branştaki yaralanmalarda sporculara her zaman yardımcı olacaklarını dile getirdi. 

Hastane Müdürü Vural Menevşeoğlu ise, amatör spor yapmış birisi olarak amatör sporunun ve sporcularının sorunlarını yakinen bildiğini ifade ederek, amatör sporun her zaman destekçisi olacaklarını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız