SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sporda Sağlık Semineri

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da profesyonel ve amatör spor kulübü ilgili ve yetkililerine bölgesel eğitim semineri düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salonu'nda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından organize edilen seminere Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Elazığ illerinden gelen profesyonel kulüpler ile amatör kulüp idaresi, masör ve yöneticiler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı olan aynı zamanda Prof. Dr. Nurzat Elmalı, TFF Sağlık Kurulu üyesi ve bölgesel sağlık birimi başkanlığı görevini yapan Prof. Dr. Nurzat Elmalı, TFF'deki sağlık kurulundaki yeniden yapılanmayla ilgili bilgiler verdi.

Prof. Dr. Nurzat Elmalı, profesyonel lig'lerdeki takımların en önemli faktörlerden biri olan ve takımın arkasındaki en önemli birimlerinden biri olarak görülen sağlık ekiplerinin önemini anlatıp, spor hekimliği konularda bilgilendirmede bulundu.

Daha sonra İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Ortopedi Bölümü öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Mustafa Karakaplan ile Elazığ Fırat Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Yılmaz, kendi alanlarında bilgiler aktardı.

TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ise yaptığı açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı bir kararla bölgesel sağlık birimleri oluşturuldu. Bölgesel sağlık birimleri, 15 bölgede eş zamanlı toplantılar ve seminerler düzenliyor. Kulüplerin sağlık yapılanması, domuz giibi gibi hastalıkların önlenmesi, sıcağın sporcuya etkisi gibi konularda bilgiler veriliyorlar. Bölgemiz birim başkanı olarak da sayın Porf. Dr. Nurzat Elmalı bey atandı. Bölgemize bağlı 7 profesyonel kulüp ile amatör kulüp ilgilileri katıldı. Kulüplerimize bu anlamda eğitimler veriliyor. doktor, masör ve yönetici olan arkadaşlar katılıyor. Faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Kulüp yapılanmaları ve akreditasyon ile ilgili de toplantı çarşamba günü yapılacak. 20 Ağustos'ta klasman hakemlerimizin test koşuları olacak" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız