SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sporda Şiddet Konuşuldu

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) tarafından organize edilen bilgilendirme toplantısında, sporda şiddet yasası ve yeni oyun kurallarıyla ilgili bilgiler verildi.
 
Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (FFHGD) Malatya Şubesi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Malatya Şubesi 2. Başkanı Muharrem Zeyno, TÜFAD Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Bayındır, Tekvando Malatya İl Temsilcisi ve MASKF Yönetim Kurulu Üyesi Murat Turgut ve İl Hakem Kurulu Başkanı Okan Sarı'nın yanı sıra amatör spor kulüplerinin temsilcileri ve antrenörler katıldı.
 
"EN BÜYÜK ÖRNEĞİ ŞİKE SORUŞTURMASI"
 
Malatya Amatör Futbol İl Disiplin Kurulu Başkanı Faik Demez bilgilendirme toplantısında yapıtığı sunumda, "Türkiye'de sporun şiddeti hiç bitmemiştir. Sporda şiddet her zaman vardır. Ancak İnsanlar Spor yaparken her zaman kural dışı hareket etmeyi bir meziyet olarak görmüştür. Maalesef özellikle bizim ülkemizde bu çok yaygın hale gelmiştir. Türk Ceza Kanunu'nda bir değişiklik yapıldı. Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi yasası çıktı. İki sene sonra bir değişiklik yapıldı. Arkasından geçtiğimiz yıl köklü bir değişiklik yapıldı. Bu sefer farklı tanımları ceza kanununda suç fiili olarak gösterdi. İşte bunun en büyük örneği Türkiye'de yaşanan şike soruşturmasıdır. Bir müsabaka başlarken kuralları çiğnememek gerekiyor. Kuralları bugün siz çiğnersiniz, sizin maçınızda bir olay olur. Yarında başka bir kulüp için olur. Sonuçta müsabaka kurallarla oynanmalıdır. Müsabaka, kurallarla güzeldir. O müsabakanın tüm aktörleri; hakeminden, yöneticisinden, oyuncusundan ve antrenörden herkesin kurallara riayet etmesi gerekir. İkinci aşaması seyirci organizasyonu ve üçüncü aşaması ise stat dışı uygulamalardır" dedi.
 
Faik Demez'in sunumu sonrasında,  Süper Lig hakemleri Suat Arslanboğa ve Zafer Demir, yeni oyun kurallarıyla ilgili bilgiler aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız