SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sportif Faaliyetler Yapacaklar

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:42:18
Sportif Faaliyetler Yapacaklar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen “Ses-Siz Adımlar Her Zaman” projesi hayata geçirildi. 

Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Malatya Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Öğretmeni Ali Karaca’nın proje koordinatörlüğünde hayata geçirilen “Ses-Siz Adımlar Her Zaman” projesi kapsamında birçok faaliyet planlanıyor.

Su sporları etkinliğinden gezilere, masa tenisi kursundan halk oyunları kursuna, panellerden sinema etkinliklerine kadar birçok alanı kapsayan “Ses-Siz Adımlar Her Zaman” projesi kapsamında otizmli öğrencilere, okul eğitimlerinin dışında kalan zamanlarda, aileleri ile veya bireysel olarak sportif ve sosyal etikliklerde bulunmaları amaçlanıyor.

Proje kapsamında ilk olarak su sporları etkinliğine katılacak olan öğrencilere, su sporları malzemeleri verildi. Su sporları malzemelerinin teslim törenine Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hayrettin Gürsul ile Abdulaziz Kayahan, Malatya Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Mavuş, “Ses-Siz Adımlar Her Zaman” projesi koordinatörü Ali Karaca, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Malzeme dağıtımı öncesinde bir konuşma yapan Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, “Ses-Siz Adımlar Her Zaman” projesi kapsamında çocukların sportif ve sosyal faaliyetlerde bulunacaklarını söyledi.

Babahanoğlu, SODES projesinin tam anlamıyla yerini bulduğunu ifade ederek, “Kalkınma Bakanlığımız tarafından başlatılan SODES programı tamda yerini bulmuş. OÇEM gibi desteğe muhtaç çocukların eğitim gördüğü önemli bir merkezdeyiz. Okulumuzun yaptığı “Ses-Siz Adımlar Her Zaman” projesi sayesinde 53 çocuğumuz sportif faaliyetlerden faydalanacak. Bu noktada sportif faaliyetler yapılırken gerekli duyulan bütün malzemeler alınmış, bundan sonra etkinlik safhasına geçilecek” dedi.

Babahanoğlu’nun konuşmasının ardından öğrencilere sportif faaliyetler esnasında kullanacakları malzemeler dağıtıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız