SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sporun İslam'da Yeri Vardır'

A- A+ PAYLAŞ

Yaz Kuran Kurslarının öğrencileri arasında futbol turnuvası düzenlendi. İl Müftülüğü tarafından düzenlenen turnuvada, bütün çocuklara Kuran-ı Kerim hediye edildi.

Futbol turnuvasına sekiz camiinin Kuran Kursu öğrencileri katıldı. Müsabakalar sonunda Sanayi Camisi ile Ilıcak Camisi finale kaldı. İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün de izledi final maçını 11-3 kazanan Ilıcak Camisi turnuvanın şampiyonu oldu.

Kupa töreni öncesinde açıklamada bulunan Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, "İmamlarımıza Kuran kursuna gelen çocuklarımıza sosyal faaliyetler de yaptırmalarını söylemiştik. Bu yavrularımız sadece camide vakit geçirmesinler. Çocuklarımız kendilerini bir nevi tatilde hissetsinler. Dolayısıyla bu futbol turnuvasıyla bir ilki yaşıyoruz. Kuran kursu öğrencilerimiz arasında bir futbol turnuvası düzenlendi. Final karşılaşmasını da izledik ve çok

zevk aldım. Spor, yardımlaşmayı, kaynaşmayı, dayanışmayı ve tanışmayı gerektiren çok önemli bir olay. Dolayısıyla sporun İslam'da yeri vardır. Hatta bazı sporlar sünnettir. İbadetlerimize engel olmadığı sürece de ibadettir" diye konuştu.

Gül, Ramazan orucunda futbolcuların oruç tutup tutamayacakları yönündeki soruya ise, "Şu anda milletvekili olan Hakan Şükür, büyük bir futbolcumuzdu. Ülkemizi uluslararası arenada tanıtan bir futbolcumuzdu. Ben onun hiç oruç yediğini bilmiyorum. Orucunu tutuyordu. Allah yardım etti ve bugün milletvekili oldu. Onun için çok zor durumda kalınmadığı sürece Cenabı Allah biliyor ki, bir insana yeterince ömür vermiş ise o insan, en uzun günde de en kısa günde de oruç tutmaktadır. Tutması gerekiyor. Dolayısıyla Cenabı Allah bunu bizden daha iyi biliyor. Zordur, çalışamıyor ve tutamıyor gibi bir takım bahanelere sığınmak yerine tutması daha hayırlıdır. Cennete girmek varken başka yere talip olmaya gerek yok" yanıtını verdi.

Şike olaylarıyla ilgili sorulara da değinen Gül, "Spor, gerçekten ahlaklı olmayı gerektirir. Sporcularımızda genellikle ahlaklıdırlar. Bizler de bu yavrularımızın Kuran ahlakıyla ahlaklanmaları için kendilerine Kuran-ı Kerim verdik. Şike gibi olaylar bizde yok" dedi. Açıklamanın ardından Ilıcak Camisi sporcularına kupa verildi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız