SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sporun Yaşı Olmaz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:57:53
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya’da spora gönül veren isimlerin hayata geçirdiği toprak saha futbolu, madde bağımlısı genci zararlı alışkanlığından kurtardı. 
 
Malatyalı eski antrenör, futbolcu ve spora gönül veren isimler oluşturdukları takımla Sümer Lisesi’ne ait toprak sahada “Toprak Sahada Futbol” buluşmasını sürdürüyor. Toprak sahada spora gönül veren isimlerin dikkatini çeken 17 yaşındaki madde bağımlısı A.B. de kadroya dahil edildi. Toprak sahada futbol keyfini yaşayan A.B bağımlısı olduğu maddeyi bırakarak, spor yapmaya başladı.
 
Eski futbolcu ve antrenör Şerif Fırat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ahmet arkadaşımızın Zaralı bir alışkanlığı vardı. Yanımıza aldık ve bizimle birlikte spor yapıyor. Çok şükür Zaralı alışkanlığını bıraktı” dedi.
 
Amaçlarının spor yapmak olduğunu ve bu nedenle toprak saha buluşmalarını gerçekleştirdiklerini kaydeden Fırat, “Yıllarca futbolcu ve antrenör olarak toprak sahadaydık. Biz yaşam boyu spor parolasıyla bir araya geliyoruz. Antrenörlüğün dışında 15 yıldır toprak sahada arkadaşlarımızla bir araya gelerek, spor yapıyoruz. Buradan çok insanlar geldi geçti ama 15 yıldır birçok arkadaşımızla beraberiz. Sümer Lisesi’ne ait toprak sahayı düzenleyerek, futbol oynanabilecek bir hale getirdik. Haftanın 3 günü burada maç yapıyoruz. Spor güzellik, birlik ve beraberlikse herkes buraya geliyor. Kahveye gitmektense burada yaşam boyu spor yapmak en güzel olaydır. Burada spor yaptığımız için mutluyuz. Yaşımız 60’ta olsa aynen devam edeceğiz. Sporun yaşı olmaz. Ama gönül ister ki daha iyi ve daha güzel yerler sunulsa daha iyi olur. Maalesef Malatya’da bir tek burası kaldı. Başka spor yapabileceğimiz alanlar yok. Maalesef bu konuda da Malatya olarak şansızız. İnşallah yetkili kişiler bize destek olur” diye konuştu.
 
Eski antrenör Mehmet Duman ise, herkesin spor yapması temennisinde bulunarak, “Spor bazı istisnalar dışında birçok faydası var. Ahmet kardeşimizde spor sayesinde zararlı alışkanlığından kurtuldu. Herkesi doktor kontrolünde spor yapmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Eski futbolcu Hüseyin Ekmekçi de, “Ahmet ve onun gibi kardeşlerimizi devamlı kolluyoruz. Bu arkadaşlarımıza yardımcı olmak istiyoruz. Bütün arkadaşlarımızda bunun için canı gönülden çalışıyor. Ahmet’in de zararlı alışkanlığından kurtulması bizleri çok sevindirdi” dedi.
 
Ekmekçi, Malatya’da sahaların yetersiz olduğunu belirterek, semt sahalarının çoğaltılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız