SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sri Lanka'dan Kardeş Şehir

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:05:57
Sri Lanka'dan Kardeş Şehir
A- A+ PAYLAŞ

Sri Lanka’dan iki şehir ile Malatya ve Gaziantep illerinin kardeş şehir olacağı bildirildi.

Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Bharathi Wijeratne, Malatya Valisi Vasip Şahin’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Şahin, Sri Lanka’dan bir şehir ile Malatya’nın kardeş şehir yapılacak olmasının hayırlı sonuçlar meydana getireceğini ifade edip, Sri Lanka hakkında bilgi aldı.

Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Bharathi Wijeratne ise Sri Lanka’dan iki şehir ile Malatya ve Gaziantep illerinin kardeş şehir olması için çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, iki ülke arasında, ekonomik ilişkileri daha da arttırmak istediklerini vurguladı.

REKTÖR ZİYARETİ..

Sri Lanka’nın Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wijeratne, Malatya İnönü Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’i de ziyaret etti.

Ziyaret, Rektörlük makamında gerçekleşti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, konuklarına İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Tıp Merkezi ve burada gerçekleştirilen karaciğer nakli ile ilgili bilgiler verdi.

Çok güzel bir üniversite kampusu ile karşılaştığını belirten Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wijeratne, özellikle karaciğer naklinde sağlanan başarılardan etkilendiğini ifade etti ve Sri Lanka üniversitelerine bu gelişmelerden bahsedeceğini söyledi.

Büyükelçi Bharathi Davina Wijeratne, Rektör Çelik’e, Sri Lanka’nın meşhur Seylan çayını hediye olarak sunarken, Prof. Dr. Cemil Çelik de, Üniversite Geleneksel El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından yapılan porselen bir tabak hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız