SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''SSK Malatya'yı Mağdur Ediyor..''

A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Sigortalar Kurumu'nun sosyal güvenlik hizmeti kapsamındaki hastaların ilaçlarının eczanelerden temini ile ilgili olarak, reçetelerin Kayseri'de oluşturulan bir birimin denetiminde olması sorun yaratıyor. Malatya'nın parlamentodaki temsilcilerine çağrıda bulunan eczacılar, yaşanan sorunların ortadan kaldırılması için reçetelerin Malatya'da kontrolünün sağlanması gerektiğini savundular.

 

SSK Bölge Hastanesi'nin kaldırılıp, Beydağı Devlet Hastanesi yapılması, SSK'lı hastaların Devlet Hastanelerinden sağlık hizmeti almaya başlaması ve ilaçlarını da eczanelerden temin etmelerinin ardından, çeşitli sorunlar yaşandığı belirtiliyor.

 

İlaçların verildiği eczanelerin, reçeteleri Kayseri'deki SSK Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne gönderdikleri, burada bir süre sonra bazı reçetelerin iade edilmesi, bedelinin ödenmesine engel çıkarılması nedeniyle karışıklıklar yaşandığını öne süren bir kısım eczacılar sıkıntılarını ve önerilerini şöyle dile getirdiler:

 

"1-       SSK ilaç mevzuatı ve talimatı bürokratik engellerle dolu, teferruat manzumesidir.

 

2-        Malatya ve birçok ilin reçeteleri Kayseri Sağlık İşleri İl Müdürlüğü’nce kontrol edilmekte, telefonla mevzuat bilgilerini ilgililerden zamanında almak mümkün olmamaktadır. Yazılan dilekçeler cevaplandırılmamaktadır.

 

3-        Doktorlarca reçeteye tek teşhis, çok ilaç yazıldığından ve teşhislerin açıkça okunaklı yazılmamasından dolayı reçete bedelleri ödenmemekte, anlamsız kesintilerle eczacılar, dolayısıyla SSK’lı hastalar mağdur edilmektedir. Oysa Başbakanlığın emri bürokrasinin asgariye indirilmesi, SSK’lının mağdur edilmemesidir. İade edilmeden kesinti yapılan reçeteler eksiklikleri tamamlanmak için eczanelere iade edilmeli veya toplam bedelleri ödenmelidir.

 

4-        Malatya, doğunun büyük kentlerinden biri olup, SSK'nın bölge hastanesinin statüsünün değiştirilmesiyle burada görevli eczacıların alelacele başka illere tayinleri çıkarılmış, Reçete Kontrol Birimi Malatya’da kurulması gerekirken, siyasilerin kayıtsızlığından Kayseri’de faaliyete geçirilmiştir. Bu birimin Malatya’da kurulması, mağduriyetlerin asgariye indirilmesi için şarttır.

 

5-        Sosyal güvenlik kuruluşlarının bir çatı altında toplanması, ilaçların her kurumda aynı formalite ile karşılanması sağlanmalıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız