SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SSK ve Bağ Kur Borç Yapılandırması

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SSK) prim borcu bulunanların yarıya yakınının borçlarının yapılandırılmasını istediği, için kuruma başvurduğu, Bağ-Kur'a ise yine 5 bin 610 mükellefin borcunun tasitlendirilmesi talebiyle başvurduğu belirtildi.

SSK..
SSK Malatya İl Müdürü Ahmet Özakdağ, yaptığı açıklamada, SSK primlerini yapılandırma başvuru süresinin uzatılmasının iyi değerlendirilmesini önererek, "Malatya'da, prim borcu bulunup da yapılandırmasını bekleyen 4 bin 377 üye bulunuyor. Bunlardan 2 bini düne kadar müracaat etti. 10 milyon YTL'ye yakın prim alacağımız vardı. Bu süre içersinde 6 milyon YTL'si yapılandırıldı. Bu uzatılan 1 aylık sürede daha fazla başvuru yapılacağını ümit ediyoruz" dedi.

BAĞ-KUR'DA..
Bağ-Kur İl Müdürü Metin Sümer, Bağ-Kur prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasını sağlayan uygulama kapsamında, 5 bin 610 kişinin taksitlendirme talebi için 497 kişininse emeklilik talebi için başvuruda bulunduğu kaydedildi.

Sümer, kurum binasında düzenlediği basın toplantısında Bağ-Kur prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasını sağlayan uygulamada sürenin 30 Haziran 2006 tarihine kadar uzatıldığını bildirerek, Cumartesi-Pazar günleri de taksitlendirme işlemleri için Bağ-Kur İl Müdürlüğü'nün açık kalacağını kaydetti.

Sümer, uygulama kapsamında Malatya'da şimdiye kadar 5 bin 610 kişinin taksitlendirme talebinde bulunduğunu ve 44.6 milyon YTL tutarındaki prim alacağının taahhüt altına alındığını söyledi. Sümer, 497 kişininse banka kredisi kullanarak emeklilik talebinde bulunduğunu aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız