SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Stad 300 Gün Gecikmeli Olacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:32:48
Stad 300 Gün Gecikmeli Olacak
A- A+ PAYLAŞ

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye'ye FİFA ve UEFA standartlarında statlar kazandırmak amacıyla başlattığı proje kapsamında TOKİ tarafından Malatya İnönü Üniversitesi karşısında yapılan Malatya Arena Stadı'nda kaba inşaatın tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. 

Stadın zemininde yaşanan sıkıntı nedeniyle gecikmeli başlayan inşaat çalışmalarının yüzde 80 oranında tamamlandığı ifade edildi.

25 bin seyirci kapasiteli Malatya Arena Stadı 59 milyon 838 bin TL sözleşme bedeliyle yaptırılırken, modern stat 136 bin 585 metrekarelik bir alanı kapsıyor.

Malatya Arena’nın zemini için 20 bin 263 metreküp beton ve bin 323 ton demir kullanıldığı kaydedildi. Zeminden kaynaklı yaşanan gecikme nedeniyle 2015 yılının sonuna doğru tamamlanması beklenen stadın normal takviminden 300 gün gecikmeli olarak teslim edileceği öğrenildi.

Türkiye'nin en modern statlarından birisi olacak Malatya Arena Stadı'nın üst kısmı kayısı şeklinde planlanıyor. Son sistem düşünülen stat, 26 locadan oluşacak. Çelik konstrüksiyon takma işlemlerinin devam ettiği statta, zemin için de özel bir çalışma yapılacak. Zeminde alttan ısıtma sisteminin kullanılacağı ve yoğun bir kar yağışında zeminin asla buz tutmayacağı kaydedildi. Malatya Arena Stadı projesine özel olarak arıtma tesisinin yapılacağı da ifade edildi.

Malatya Arena Stadı sadece sportif değil, sosyal donatılarıyla da Malatya ve bölgenin cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor.

Bütün ince detayların düşünüldüğü statta engelliler ve basın mensupları için özel yerler olacak. Özellikle engelli vatandaşların rahatça maça gelmeleri ve müsabakaları engelsiz bir şekilde seyredebilmeleri için özel bir proje üretildi. Asansörle stada çıkacak olan engelli vatandaşlar, kendileri için yapılacak olan özel tribünde karşılamayı engelsiz izleyebilecek.

Müsabakaları takip eden basın mensupları sahanın her yerini rahatça görebilecek. Basın tribününün yer aldığı proje kapsamında özel yayın odası da bulunacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız