SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Stad Dışında Olmak Üzücüydü"

0
Güncellendi - 2016-05-22 04:01:18
A- A+ PAYLAŞ

Alima Yeni Malatyaspor’un kulüp başkanı Adil Gevrek, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta sahalarında yaşadıkları şampiyonlukta stat dışında olmasının kendisini çok üzdüğünü ifade etti.

Alima Yeni Malatyaspor’da ilk sivil yönetim olarak ilk yılında Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyon olarak PTT 1. Lige yükseldiği 2014-2015 sezonuyla ilgili kulüp başkanı Gevrek’ten bir sezon sonra itiraf geldi.

Malatya İnönü Stadı’nda Keçiörengücü ile oynanan şampiyonluk maçında cezası nedeniyle hem kendisinin hem de taraftarların statta olamadığını anımsatan Gevrek, “Takımın şampiyon olması sevindiriciydi ama bizim ve taraftarlarımızın burada olmaması çok üzücüydü. Burada taraftar yoktu ama saha dışında, meydanlarda, Kapalı Çarşı’da yüz binlerce insan vardı. Sahanın içi boştu ama dışarısı doluydu” dedi.

“ALTYAPIYA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Başkan Gevrek, kulüp olarak altyapıya büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Antrenmanlarımızı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Antrenman Sahası’nda yapıyorduk. Bizim için tabi zor oluyordu. Orduzu Pınarbaşı’ndaki antrenman sahalarımızı yaptık. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum, büyük katkıları oldu. Aynı şekilde yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın da katkıları oldu. Güzel iki tane antrenman sahamız oldu. Burada birde tesis var, inşallah o da yakında faaliyete geçer. En büyük hayalim bu binayı altyapıya bırakıp, Malatya futbolunun altyapısını sağlamlaştırma adına çalışmalar yapacağız. A takımımıza da eski tesisin yerine yeni bir tesis yapmayı, onun yanına da iki saha yapma gibi bir hayalimiz var” şeklinde konuştum.

“MALATYA FUTBOLUNUN GELECEK VAAT EDEN BİR ALTYAPISI OLACAK”

Altyapıyla ilgili önemli çalışmalar ve projelerinin olduğuna dikkat çeken Gevrek, şunları söyledi: “Beton olan halı sahada sporcularımız zorluk çekiyordu. Antrenman yapan sporcularımız sıkıntı yaşıyordu. İnşallah oraya güzel bir saha yaparak, U-21 takımımıza ve altyapıya tahsis etmek istiyoruz. Altyapıyı güçlendirme adına bu sahaları da onlara bırakmak istiyoruz ama bunu bırakmak içinde A takıma bir tesis ve antrenman sahası yapılması gerekiyor. Onu da inşallah bir projemiz var. Onu yaparsak çok şampiyonluktan daha önemli olacak. Böylece Malatya futbolunun gelecek vaat eden bir altyapısı oluşacak.”

Gevrek, altyapının A takımlar için büyük önem taşıdığını kaydederek, “Altyapıyla alakalı ciddi bir projemiz var. Bunu da mali kongrede açıklayacağız. Kurumsallaşma adına hayata geçireceğimiz projeler var. Genel kurulla beraber inşallah bunları hızlı bir şekilde yapılması gerekiyor. Kısmet bugün varız, yarın yokuz. Biz, o projeleri buraya getirip, olsak da olmasak da hayata geçirmek istiyoruz. Malatya futbolunun kurtulması için altyapısı sağlam olması gerekiyor. Her işte altyapı olmadan olmuyor. Altyapı olmadan başarı gelmez. Biz söylüyoruz ama bu konuda destekte verilmesi gerekiyor. Gereken yerlerden destek alırsak projeler rahat bir şekilde hayata geçer” ifadelerini kullandı.

“O MAÇTA ÇOK ÜZÜLDÜM”

Yönetimdeki ilk yılında şampiyonluk yaşayan ve takımı PTT 1. Ligi’nde tutan Gevrek, “Malatya İnönü Stadı’nda çok güzel maçlar oldu. Sevindiğimiz ve üzüldüğümüz maçlar oynadık. Gerek başkanlığım gerekse de burada taraftar olduğum dönemde çok güzel anılarımız var. Malatyaspor ve Yeni Malatyaspor’un anıları var. Malatyalılar için bu stat büyük önem taşıyor. Çünkü burada acısıyla tatlısıyla çok şeyler yaşandı. Bu statta en çok şampiyon olduğumuz maçta büyük sevinç yaşadım. Şampiyonlukta da bu stadın içinde değildim. Stadın dışında şampiyonluk sevincini yaşadım. Birde Fethiyespor maçı vardı, son dakikada attığımız gole çok sevinmiştik. Çünkü şampiyonluk yolunda çok önemli bir galibiyet almıştık. Geçen sezon üzüldüğüm maç, Pendikspor karşılaşmasıydı. Taraftarlarımız stadı doldurmuştu, Pendikspor ile şampiyonluk yarışı içerisindeydik ve son dakikada gol yedik. Bu beni çok üzdü. Her maçta sağduyulu olurdum ama o maçta biraz bende kendimi bıraktım. Bu sezonda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynadığımız maçta çok üzüldüm. Burada bir mağlubiyet yaşadık” dedi.

“BÜYÜK EMEK VERDİK”

Takımda herkesin şampiyonluk için büyük emek verdiğini dile getiren Gevrek, “Bir yıl boyunca mücadelesini verdim. Hem yönetim hem de taraftarlarımız büyük emek verdi. Şampiyonluk maçı için cezaların ertelenmesi amacıyla başvuruda bulunduk. Neticede bu şampiyonluk yıllardır bekleniyordu. Biz o maçta yoktuk, tabi taraftarlarımızda yoktu. Takımın şampiyon olması sevindiriciydi ama bizim ve taraftarlarımızın burada olmaması çok üzücüydü. Burada taraftar yoktu ama saha dışında, meydanlarda, Kapalı Çarşı’da yüz binlerce insan vardı. Sahanın içi boştu ama dışarısı doluydu. Bu birlik ve beraberlik beni hem sevindirdi hem de duygulandırdı. Futbolun sadece futbol olmadığını, birleştirici bir güç olduğunu; her düşüncede, her görüşte insanın etrafında kenetlendiği bir sosyal faaliyet olduğunu gördük. Bu beni çok sevindirdi. Farklı siyasi partilerin milletvekilleri bir aradaydı” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

adilgevrek6

adilgevrek7

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız