SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Stad İhalesi Aralık'ta

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:11:18
Stad İhalesi Aralık'ta
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da müteahhit firmasının iflas etmesinden dolayı yarım bırakılan 25 bin seyirci kapasiteli Arena Stadı’nın yeni ihale tarihi 9 Aralık olarak açıklandı. 

Temeli 2012 yılında atılan Arena Stadı ile aynı tarihte başlayan statlar tamamlanıp teslim edilirken, yüklenici firmasının iflasından dolayı yapımı yılan hikayesine dönen stadın yeni ihale tarihi 9 Aralık 2015 olarak açıklandı. Kamu İhale Kurumu’nun çalışma takvimine eklediği Malatya Arena’nın 400 iş gününde tamamlanacağı da belirtildi.

400 İŞ GÜNÜNDE TAMAMLANACAK

İnşaatın yapımını sürdüren firma aylar öncesinde iflas erteleme talebinde bulunmuş ve az sayıdaki taşeron işçiyle Malatya Arena’daki çalışmalarına devam edeceğini açıklamıştı. Ancak firma ağır aksak giden çalışmaları da yürütemez duruma gelince, Malatya Arena için yeni ihale süreci başlatıldı. Çalışmalar tamamen durduğu inşaatta sadece güvenlik görevlisi bulunuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye’ye FIFA ve UEFA standartlarında statlar kazandırmak amacıyla başlattığı proje kapsamında TOKİ tarafından Malatya İnönü Üniversitesi karşısında yapılan Malatya Arena Stadı’nın temeli 2012 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştı.

Yaşanan bu son gelişme Malatyalıları üzdü. Daha önce yetkililer tarafından yeni sezona hazır olacağı söylenen stat, yeni ihale takvimine göre 2017 yılında tamamlanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız