SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Stad İhalesine Erteleme

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:40:55
Stad İhalesine Erteleme
A- A+ PAYLAŞ

Müteahhit firmasının iflas etmesinden dolayı yarım kalan 25 bin seyirci kapasiteli Malatya Arena Stadı için bugün yapılması gereken ihale yaplamadı.

Malatya İnönü Stadı'nın yerine karşılık olarak yapılan Malatya Arena Stadı’nın "Tamamlama ihalesi" son andaertelendi. Temeli 2012 yılında atılan ancak yüklenici firmasının işlerinin bozulmasından dolayı planlanan tarihte bitirilemeyen Malatya Arena Stadı’nın kalan işlerinin tamamlanması için bugün yeni bir ihale yapılacaktı.

Yarım kalan işin tamamlanması amacıyla ikinci kez ihale takvimine eklenen Malatya Arena Stadı’nın ihalesi, hazırlık işlemlerinin tamamlanmaması nedeniyle TOKİ tarafından ileri bir tarihe ertelendi.

Malatya Arena Stadı'nın kalan işlerinin tamamlanması için 400 iş günü süre verilen ihalenin önümüzdeki günlerde yeniden yapılması bekleniyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin de yakından takip ettiği ihalenin ertelenmesi, stadın yapım işini geciktirme riskini ortaya çıkardı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın, ihalesinin yeniden yapılması için talimat verdiği Malatya Arena Stadyumu’nun yüzde 70’lik bölümü tamamlanmış durumda. Kamu İhale Kurumu’nun çalışma takvimine eklediği Malatya Arena’nın 400 iş gününde tamamlanacağı belirtildi.

Ertelenen ihalenin önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

"İPTAL HABERİ GERÇEK DIŞI"

Bu arada AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Malatya 25.000 Seyirci Kapasiteli Stadyum İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İkmal İşi” ihalesinin iptal edilmediğini, ihalenin  14 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Çalık, yaptığı yazılı açıklama da, “Malatya Arena Stadı inşaatı ikmal ihalesinin iptal edildiğine dair kamuoyuna gerçekle ilgisi olmayan haber servis edilmiştir. TOKİ Başkanlığı tarafından ihale için daha önce 9 Aralık 2015 tarihi verilmiş, ancak bu tarih daha sonra 14 Aralık 2015 olarak değiştirilmiştir. Söz konusu ihalenin 14 Aralık 2015 tarihinde yapılacağına dair bilgi TOKİ’nin resmi internet sitesinde duyurulmuştur ve güncel bilgi halen TOKİ’nin resmi internet sitesinde bulunmaktadır. Malatya 25.000 Seyirci Kapasiteli Stadyum İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İkmal İşi ihalesi 14 Aralık'ta saat 14.30 da İstanbul'daki TOKİ Başkanlığı hizmet binasında gerçekleştirilecektir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız