SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Stad İşlerimizi Bitirdik, Bildirdik"

A- A+ PAYLAŞ

Biser İnşaat’ın Sorumlusu Erdoğan Büber, “Biz stat işlerimizi bitirip TOKİ’ye bildirimini yaptık. Kabul dilekçemizi verdik. Önümüzdeki hafta veya ondan sonraki hafta TOKİ yetkililerin Malatya'ya gelmesini bekliyoruz” dedi.

Malatya'nın yeni stadıyla ilgili bilgi veren Büber, statta fazla işlerinin kalmadığını ifade ederek, kabul dilekçesini TOKİ’ye verdiklerini belirtti.

Büber, TOKİ’den gelecek yetkililerin statta incelemede bulunacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Önümüzdeki hafta veya ondan sonraki hafta TOKİ yetkililerin Malatya'ya gelmesini bekliyoruz. Yetkililer stat ile ilgili inceleme yapacaklar. Bizim çok fazla bir işimiz kalmadı, bunları da tamamlayıp, stadı teslim etmiş olacağız.”

Statta maç oynanıp, oynanmayacağı konusuna da değinen Büber, “Şuan için maç oynanması zor. Tabi baktığınızda oynanır ancak bu durum zemine zarar verir. Ben ilgili kişilerin yerinde olsam bu dönemde maç oynatmam. Bu durum yaptığımız emeğe zarar verir. Çünkü sonuçta futbolculara bu zeminde kramponlarla oynayacaklar. Çimin sökülmemesi ve toplanmaması için en az 6 santim yere kök salması gerekiyor. Eğer bu işlem tamamlanmadan oynandığı zaman sadece zemine değil futbolculara da zarar verir. Çünkü çim toplandığında ayaklarının altında kayma olur ve futbolcular zarar görebilir. Bu nedenlerden dolayı bana göre oynanmaması doğru değil ama sonuçta kararı yine yetkililer verecek” dedi.

Malatya’nın en büyük sportif yatırımı olma özelliğine sahip olan Malatya Stadı’nın temelini dönemin Başbakan’ı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atmıştı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Malatyam için (6 yıl önce)
    Eyyup isminde arkadaşın yorumunu okudum mantıklı geldi. Tabiki yetkili kişiler kala alırlarsa. Başkana bu fikri iletmek gerekiyor ayrıca gençlik spor il müdürlüğünede . Bu fikir gündeme alınırsa zaten malatyamızın televizyonlarında dile getirilir inşaallah. Yok gündeme gelinmezse yetkililer ilgilenmemiş ve bu yazı burada yazıldığıyla kalır demektir. İnşaallah önemli olan bu konuya itina gösterirler. Eyyup bey büyük bir ihtimal mühendis olsa gerek teşekkür ederim bir malatyalı olarak. Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Sımdı bu stadyum bıtmısmi? Kösü yolu tartan pist dedıkleri yer yesıl yada kırmızı toprak yapılmamış! Led panolar konulmamış! Localar bıtmemıs! Ayrı bır ıhale daha mı var yoksa bunları kım tamamlayacak...
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (6 yıl önce)
    Bu yıl teknik olarak müsait olmadığı belli oynanmasın,belki son maçı oynatabilirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    detaylı iç dış çekim yaparsanız seviniriz,gurbetçiler olarak merak ediyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Michail (6 yıl önce)
    Dogru bu sahada bu sene oynanmamali cimin oturmasi lazim yazik olur o kadar emeğe zaten alistik ıstanbula vermeyin buraya mac falan yetkililer yoneticiler buna bi cozum bulmalilar sabir etmeliyiz baskanim sabir
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (6 yıl önce)
    Bu stat işi bu hale nasıl geldi kamuoyuna bilgi vermeli yetkililer. Özellikle Tokideki yetkiliye sormak istiyorum. Bu alacalı koltukları yapan usta kör oldu. Bu alacalılık nedir? Koltukları sarı kırmızı yapıp, MALATYA yazmak çok mu zordu? Kayısı konseptli stat zaten hikaye oldu. Proje ile mevcudun alakası bile yok. Koltukları ısrarla uyulmayan projeye göre döşemek nedir? Çim zaten beni buraya diktiler ama buraya farklı çim dikilmeliydi der gibi. Yol zaten unutuldu. 20 bin kişi tribüne gelince bir günde zor boşalır. En az 4-5 kaza olur yol tıkanır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (6 yıl önce)Ali Basri Tezel isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen ya ! M A L A T Y A yazısı şart şartttt. Lütfen ya bu kadar zormu. diğer stadlardan hiç mi esinlenmediniz. vodafonda top oynandı hiç mi görmediniz. B E Ş İ K T A Ş yazısını... yada başka takımların staddaki isimleriç..Yani pes . Neyse iş işten geçmemişken teslim olmadan en azından bir bölüme yazılabilir. Tabi kala alınılırsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyup (6 yıl önce)
    stad tavanından yağmur suyu toplanıp depo edilebilirse ph mükemmel ayarlı su çimin gelişmesi için suyu tedarik edebilir ama normal şebeke suyu çimleri öldürüyor malatya suyunu ölçtüğümde ph 8.65 geliyor bu da çime zarar verir veya kuyu vurularak bu düzeltilebilir ayrıca çim ısıtmasının çalışması herşeyden önemli soğuk havada test edilmesi gerekiyordu
    0
    0
    Yanıtla