SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Stad Sezona Yetişemeyebilir"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:26:04
A- A+ PAYLAŞ

TOKİ tarafından Malatya’ya yapılan Arena Stadı’nda uluslararası müsabakaların oynanmasına yönelik herhangi bir engelin bulunmadığı belirtildi. 

25 bin kapasiteli olması sebebiyle uluslararası müsabakaların oynanması için gerekli kriter olan en az 30 bin kapasite sınırına takıldığı yönünde kamuoyunda dolaşan iddialara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı cevap vererek, bunun yanlış bir bilgi olduğunu kaydetti.

“FİNAL DIŞINDA HER ULUSLARARASI MÜSABAKA OYNANABİLİR”

Stadın son durumu ve çalışmalarla ilgili İHA muhabirine bilgiler veren Sadi Fındıklı, “Çağımız iletişim çağı. İnsanlar bu tür bilgilere kolaylıkla ulaşabilir. Herhalde insanlarımız biraz tembel. UEFA’nın sitesi var. UEFA’nın kriterleri var. Bu kriterlerde sadece UEFA’nın final maçları için kapasite kriteri aranmaktadır. Tabi henüz final maçlarının Türkiye’ye verilmesi durumu da söz konusu değil. Verilse bile bu finalleri Malatya’da kimse yaptırmaz. Çünkü marka değeri yüksek başka illerimiz var. Dolayısıyla Avrupa maçlarının, kupa maçlarının ve diğer bütün organizasyonların yeni yapılan statta oynatılması noktasında herhangi bir sorun bulunmuyor. Bizim Malatyasporumuzun Süper Lig’e çıktığını düşünelim ve oradan Şampiyonlar Ligi’ne gittiğini düşünelim. Stadımız bütün kriterlere uygun” dedi.

“ÇALIŞMALARIN AĞIR GİTTİĞİ BİR GERÇEK”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı Malatya Arena Stadı’nda inşaat çalışmalarının yüklenici firmadan dolayı ağır gittiğini de belirterek, “Burayı yaptıran kurum TOKİ. Biz bir tek uygun projeyi yapıp, TOKİ’ye verdik. O bölüme kadar biz çalıştık. Ondan sonrası TOKİ’nin işi. Mesela mevcut yeri biz 42 milyona verdik, TOKİ’den aldığımız iş 80 milyon. Yani bir kere burada çok büyük bir başarı var. Biz burayla ilgili zaman zaman gidip işin zamanında bitip bitmeyeceğiyle ilgili bilgi alıyoruz. İdareyle ilgili sıkıntı varsa gidermeye çalışıyoruz. Çevreyle ilgili bir sıkıntı varsa çözmeye çalışıyoruz. İnşaatın detayıyla ilgili, yavaş gitmesi, hızlı gitmesiyle ilgili durumlar bizim kurumla alakalı değil. Stattaki çalışmaların ağır gittiği bir gerçek. Yüklenici firmanın kendince öne sürdüğü bazı gerekçeler varmış. Hatta bunu bakanlıkla da paylaşmışlar. Biz de öyle duyuyoruz yani. Gecikme olduğu belli. Biz bu gecikmelere rağmen önümüzdeki sezona, yani Eylülün başında hizmete açılır diye bekliyoruz. Bakalım nasıl olur? Önümüzdeki kar, don bittikten sonra, bu yaz göstereceği performans kalan işi bitirebilir” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız