SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Stadın Yıkımı İçin 2. İhale Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Stadı, Atatürk Spor Salonu, Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu ile Gençlik ve Spor Hizmetleri binalarının, yerlerinin Millet Parkı olarak düzenlenmek üzere yıkımının yaptırılmasına ilişkin ihale yenilendi ve yıkım için en yüksek fiyat teklifi 1 milyon 150 bin TL verildi.

Battalgazi İlçesi Uçbağlar Mahallesi 3996 ada ve 17 no.lu parselde 38 bin 587 metrekare alan üzerinde bulunan spor tesisleri ve binaların yıkımına ilişkin olarak düzenlenen ilk ihalenin, ihaleyi kazanan kişinin teminatını yakarak vazgeçmesi üzerine ikincisi Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirildi.

Yıkımın enkazından çıkacak malzemeler karşılığı olarak belirlenen 1 milyon TL muhammen bedel üzerinden yapılan ihaleye; Ser-tuğ Yıkımcılık, Hüseyin Aktepe, Genç Kardeşler, Ali İhsan Aktepe, Uğur Çelik, Özkaradoğan Hafriyat, Kılıç İkizce Hafriyat, Halil Çelik, Mikail Kaplan, Çelikler Konteyner, Erdoğan Genç-Önder Kaplan Ortaklığı, Ulaşoğulları İnşaat, Bakırlar Müteahhitlik, Esatoğlu Turizm-Pet. ve Birol Saraçoğlu adlı 15 talipli katıldı. En yüksek teklif, KDV hariç 1 milyon 150 bin TL ile Özkaradoğan Hafriyat firmasından geldi. İhale komisyonunun değerlendirmesinin ardından ihale sonuçlandırılacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Beydağı toplantı salonunda 24 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilen ve 26 katılımcının iştirak ettiği ilk ihaleyi; 2 milyon 200 bin TL teklif veren Gülten Alagaş kazanmıştı. Ancak, talipli daha sonra teminatını yakarak  vazgeçince, 2. ihale düzenlenmişti.

Bu arada, ihaleden vazgeçen Hurdacılar Sitesi- Erzurum adresli Gülten Alagaş'a, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin talebi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 6 ay süreyle ihalelere katılma yasağı verildiği bildirildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- malatyayorum.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • yusuf (5 yıl önce)
    İçinde spor salonu bulunan bir millet bahçesi çok daha güzel olur.Şehrin doğu tarafında bir tane salon yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Battalglazi ilcemize kapali spor salonu ve yuzme havuzu devredilse.ilcemizin ve genclerimizin sokaktan kurtarilmasi ve yaz aylarinda goletlerde onlarca yuzme bilmeyen çocuğun yuzme ogrenmesi daha faydali olacak.tadilat sonrasi guzel bir tesis ilcemiz icin faydali olacakti.unutmayalim kahve koselerindeki gencler sosyal proje ile bu tesislede kazandirilirdi.ama vesil alanlar spor ile guzellesir.BU IKI TESIS YESILLIKLER ICERISINDE KALARAK MALATYALI COCUKLARA. YILDIZLR YETITIRMEYE DEVAM ETMELI.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (5 yıl önce)
    eski köy garajının yeri ne oldu huuu !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    kapalı yüzme havuzu ve spor salonu yıkılmamalı, 350 bin nüfuslu ilçenin kapalı spor salonu ve yüzme havuzu olmaz mı hiç? gerçi hastanesi bile yok ya neyse...
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (5 yıl önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim 7 dk uzaklıkta Eğitim Araştırma Hastanesi 10 dk uzaklıkta Turgut Özal Tıp Merkezi ve üstüne özel olarakta Park , Özel Malatya , Müjde , Hayat , Sevgi , Gözde Hastaneleri var hepsinin acili var... Sana soruyorum şimdi Malatya da nerde yolda hasta kalmış yetişememiş ?
    0
    0
    Yanıtla
  • kardeşim, turgut özal tıp merkezine doğudan gelenler yüzünden malatyalılar yer bulamıyor. ikincisi yeşilyurt ayrı bir ilçe 350 bin nüfusu var, battalgazi ayrı bir ilçe 350 bin nüfusu var. o zaman tek bir ilçeye bir hastane yapılsın tüm şehir oraya gitsin. üçüncüsü özel hastaneleri niye sayıyorsun? ki onlar da kapanmaya başladı. dördüncüsü 30 büyük şehre söz verilip elazığ'a yapılan 1040 yataklı şehir hastanesi hakkında ne düşünüyorsun merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla