SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Stadın İlk Maçı Eskişehir ve YMS Arasında da İlk Maç

0
Güncellendi - 2016-11-19 01:00:22
Stadın İlk Maçı Eskişehir ve YMS Arasında da İlk Maç
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig’de Süper Ligin iki güçlü adayı Eskişehirspor ile Yeni Malatyaspor Eskişehir'de 20 Kasım Pazar günü karşı karşıya gelecek. Eskişehir'in yeni stadında oynanacak ilk maç olan Eskişehirspor- Yeni Malatyaspor karşılaşması saat 14.30'da başlayacak ve TRT Spor'dan naklen yayınlanacak.

Ligin 11’nci haftası dev bir karşılaşmaya sahne olacak. Süper Lig’den geçtiğimiz sezon düşen ancak Süper Lig ayarında bir kadro kurarak, bu sezon yeniden Süper Lige çıkmak isteyen Eskişehirspor, bu sezonun en iddialı takımı ve ligin lideri Yeni Malatyaspor’u konuk edecek. Zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmayı İstanbul Bölgesi’nden Süper Lig hakemi Fırat Aydınus yönetecek.

ESKİŞEHİRSPOR VE YENİ MALATYASPOR İLK KEZ KARŞI KARŞIYA..

TFF 1. Ligin iki güçlü takımı Eskişehirspor ile Yeni Malatyaspor, tarihlerinde ilk kez karşı karşıya gelecek.

Ligde geride kalan 10 haftalık süreçte 25 puan toplayan Yeni Malatyaspor zirvede yer alırken, Göztepe maçında sahadan çekişen Eskişehirspor 3 puan silme cezası aldı. Kırmızı siyahlılar, 16 puanla beşinci sırada bulunuyor.

Bu sezon yeniden Süper Lige dönmek isteyen Eskişehirspor kadrosunu kaliteli isimlerle güçlendirdi. Kırmızı siyahlılar, evinde oynadığı 5 karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmedi. Es Es iç sahada oynadığı son 4 lig maçında 3 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

Eskişehirspor, sahasında Elazığspor’u 3-1, Giresunpor’u 1-0 ve Bandırmaspor’u 4-1 yenerken, Boluspor ile 1-1 berabere kaldı.

Yeni Malatyaspor’da Eskişehirspor gibi 5 maçtır mağlup olmadı. Litgde oynadığı son 5 lig maçını galip tamamlayan sarı kırmızılılar, ligdeki tek mağlubiyetini ligin beşinci haftasında İzmir ekibi Altınordu’ya karşı deplasmanda aldı. Yeni Malatyaspor, deplasmanda oynadığı son iki karşılaşmada Şanlıurfaspor ve Elazığspor’u 2-1’lik sonuçlarla mağlup etmeyi başardı.

KALİTELİ AYAKLARI VAR

Kadrosunu Süper Lig ayarında kuran Eskişehirspor, Yeni Malatyaspor’un 9 puan gerisinde yer alıyor. Göztepe ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada sahadan çekilen Es Es, hükmen mağlubiyetin yanı sıra 3 puan silme cezası almıştı.

Zirvede yer alan Yeni Malatyaspor ile arasındaki puan farkını azaltmak isteyen kırmızı siyahlılar, bu karşılaşmaya büyük önem veriyor.

Ligin favori takımlarından olan Eskişehirspor’da kaliteli ayaklar bulunuyor. Takımın golcü futbolcusu Semih Şentürk, attığı gollerle takımını taşırken, orta alanda Erkan Zengin ve Uğur İnceman gibi isimler kadroda yer alıyor. Eskişehirspor’un diğer gol silahları ise Axel Meye ve Bruno Mezenga. Eskişehirspor’da Semih Şentürk 8, Bruno Mezenga 3, Chico Ojoedu ise 2 gol kaydetti.

YABANCI OYUNCULARIN PERFORMANSI PARMAK ISIRTIYOR

Yeni Malatyaspor’da ise yabancı oyuncuların performansı göz dolduruyor. Ümraniyespor maçında gördüğü dördüncü sarı kart sonrası cezalı duruma düşen Michael Pereira, zorlu maçta forma giyemeyecek. Öte yandan takımda geride kalan 10 haftada 900 dakika süre alan ön libero oyuncusu Sedat Ağçay’da kart cezalısı olması nedeniyle kadrodaki yerini alamayacak.

Bu sezon Süper Lige çıkmak isteyen ve bu anlamda iyi, güçlü, kaliteli bir kadro kuran Yeni Malatyaspor, 10 haftalık süreçte fırtına gibi estiği TFF 1. Lig’de iyi gidişi sürdürmek istiyor.

Kaliteli yabancı oyuncularıyla ligde iyi işler yapan sarı kırmızılıların en büyük gol silahı Diabang Dialiba ile Amutu olacak. Yeni Malatyaspor’da Dialiba 8, Amutu 3, Sunday Mba ise 2 gol kaydetti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

eskisehirstadi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • bayram (7 yıl önce)
    haydi kaplanlar es esi devirip gelin malatyamıza
    0
    0
    Yanıtla