SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Stadyum Protokolu İmzalandı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'ya yapılması düşünülen 30 bin kişi kapasiteli stadyuma ilişkin protokolun Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi arasında imzalandığı bildirildi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın TBMM'deki sekreteryasından, konuya ilişkin basın kuruluşlarına gönderilen bültende şöyle denildi:

"Malatya’ya yapımı planlanan yeni stadyuma ilişkin protokol Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından imzalandı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Malatya Milletvekili Öznur Çalık “Sivas, Afyon ve Malatya’ya yeni statların kazandırılması ile ilgili çalışmalar bir süredir devam ediyordu. Malatya’mıza yakışan, modern bir stadın yapımına ilişkin ilgili kurumlar nezdinde gerçekleştirdiğimiz takipler neticesinde stadımızın yapımına yönelik, ilk aşama olan protokol Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz ve TOKİ Başkanımızca 7 Aralık 2009 tarihinde imzalandı. Protokolün imzalanmasıyla resmiyet kazanan süreçte Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan taşınmazın TOKİ’ye devrinin yapılmasıyla birlikte konuya ilişkin teknik çalışmalar başlayacak.” dedi.

Yeni yapılacak olan stadın yaklaşık 30 bin kişi kapasiteli olacağını ifade eden Öznur Çalık “Yeni stadımız uluslararası standartlara haiz, içerisinde idari birimlerin ve diğer tesislerin bulunacağı modern bir yapı olacak. Malatya’nın özlem duyduğu sportif başarılar ve sportif altyapı çalışmaları açısından son derece önemli bir tesis niteliğinde olacak stadın yapımının tamamlanmasıyla birlikte ilimize dev bir hizmet daha kazandırmış olacağız. Yeni stadın fiziki olarak Malatya’mıza katacaklarının yanı sıra gerek Malatyaspor’umuzun gerekse ilimizde spor alanında kariyer yapmayı hedefleyen gençlerimizin moral motivasyonları ve azimleri de bu süreçten olumlu etkilenecektir.” dedi.

TOKİ’ye devredilecek stadın değer tespiti Sermaye Piyasası Kurulundan lisanslı bir Gayrimenkul Değerlendirme Şirketi tarafından yapılacağını söyleyen Çalık, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden 2 kişi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan 2 kişi ve Malatya Belediyesi’nden 1 kişiden oluşacak komisyonca da değerin teyit edileceğini belirtti. Ayrıca, tesislerin gerçekleşme bedelinin devredilen taşınmazın değerinden düşük çıkması halinde aradaki farkın TOKİ tarafından tesis yapımı karşılığı veya nakdi olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne ödeneceği, fazla çıkması halinde ise fazla çıkan miktar Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nce TOKİ’ye taşınmaz devri veya nakdi olarak ödeneceği belirtildi.

Öznur Çalık “Yeni stadın yapımına ilişkin verdiği desteklerden dolayı başta Sayın Başbakanımıza, Spor’dan sorumlu Bakanımıza, Milletvekillerimize, TOKİ Başkanımıza, İnönü Üniversitesi Rektörümüze, Gençlik ve Spor Genel Müdürümüze teşekkürlerimi sunuyor, hızla tamamlanmasını ümit ettiğim Yeni Stadımızın Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi"

ARŞİV FOTO: Türkiye'de en son inşa edilen stadyum olan Kayseri'deki Kadir Has Stadyumu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız