SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Staj Projesi' mi Bu?!..

A- A+ PAYLAŞ

Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve AKP Malatya milletvekillerinin açılışa hazır olduğunu söylediği Beylerderesi Viyadüğü’nde sorunlar bitmek bilmiyor. İki yakanın birleştirildiği noktada çıkan kot farkını, asfaltla doldurarak çözmeye çalışan yetkililer, şimdi de "rüzgar paneli" eksiğini farkettiler!

RÜZGAR PANELİ GEREKLİ!.
Açılışı yılan hikayesine dönen Beylerderesi Viyadüğü’nde şimdi de rüzgar panelleri sorunu ortaya çıktı. Rüzgar panellerinin bugüne kadar yapılmamış olmasının viyadüğün açılışını en az 2 ay daha öteleyeceği ileri sürülüyor.

Ocak ayı ortalarında 2 günlük süreyle trafiğe açılan viyadük, çevre düzenlemesi çalışmalarının yapılması gerekçesiyle araç geçişlerine kapatılmıştı. Yeni açılış tarihi için 16 Şubat tarihi verilmiş, bu süreçte viyadüğün iki yakasının birleşme noktasında kot farkı oluşması nedeniyle, viyadüğün hizmete girmesini engelleyecek nitelikte teknik bir sorun yaşandığına ilişkin iddialar kamuoyuna yansımıştı.

Ocak ayında trafiğe açıldı. 2 gün sonra kapatıldı. Sonra 16 Şubat tarihi verildi. AKP Milletvekili Öznur Çalık, iki yakası arasındaki kot farkı sorununu ‘Olur böyle şeyler’ diye yorumlamıştı.

Viyadükteki kot farkı sorununu reddeden ancak ‘Açılışa hazır’ olduğu belirtilmesine karşın bir türlü trafiğe açılamayan Beylerderesi Viyadüğü’nde, bugüne kadar gündeme gelmeyen bir başka sorunun da, köprüde bulunması trafik güvenliği açısından zorunlu olan rüzgar panellerinin henüz yapılmamış olması olduğu ileri sürülüyor.

Rüzgar panelleri yapılmadan viyadüğün araç trafiğine açılmasının büyük riskler oluşturacağını öne süren uzmanlar, rüzgar panellerinin bugüne kadar gündeme gelmemiş olmasına karşın köprünün açılışa hazır olduğunu söylemenin ancak ciddiyetsizlikle açıklanabileceğini vurguladılar.

Viyadükte rüzgar panellerinin yapılmasının Beydağı’ndan esecek rüzgarların köprüden geçiş yapan araçlar üzerinde yaratacağı savrulma etkisini önleyeceğini belirten teknik uzmanlar, rüzgar panellerinin yapılmasının zorunlu olmasına rağmen, panellerin yapılacağı yerlere bariyerlerin yapılmış olmasının da çelişki olduğunu kaydediyor. "Bariyerler üzerine rüzgarlık niteliğinde panel çitler yapılamaz" diyen uzmanlar, "Rüzgar panelleri neden gündeme gelmedi ve bu paneller yapılmadan viyadüğün açılışa hazır olduğu nasıl söylenebilir? Bu büyük bir ciddiyetsizlik. Bu durum, böylesine büyük bir projede göz ardı edilemeyecek bir konu.. Rüzgar panelleri bariyerlerin üzerine yapılamaz. Bariyerler sökülmek zorunda. Bu bariyerlerin sökülmesi de büyük bir kaynak israfı anlamına geliyor" şeklinde konuştular.

Rüzgar panellerinin demirden olduğunu ifade eden uzmanlar, bu durumun köprü ayaklarının yük taşıma kapasitesini de etkileyeceğini belirterek, şimdiye kadar gündeme gelmemiş olması ve Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinin zaman zaman köprüde inceleme yaptıkları sırada ‘Açılışa hazır’ şeklindeki açıklamasının rüzgar panellerinin sonradan projeye dahil edileceği izlenimi verdiğini belirterek, "Şayet paneller sonradan eklenecekse bu durum viyadük ayaklarının taşıma kapasitesi üzerinde ve buna bağlı olarak taşıma güvenliği konusunda soru işaretleri doğurur" görüşünü dile getirdi.

BAŞMÜHENDİS DE DİYOR Kİ..
Bu arada konuyla ilgili olarak Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altınyuva’ya ulaşmak mümkün olmazken, Beylerderesi Viyadüğü Başmühendisi Mehmet Fidan, viyadükte rüzgarlık yerine rüzgar önleyici kafesler yapılacağını söyledi.

Bölge Müdürü Yasin Altınyuva’nın "Her zaman bana ulaşamayabilirsiniz. Yardımcılarım, mühendislerimiz size bilgi verebilir" demesine karşılık viyadükteki teknik sorunlar hakkındaki sorularımıza yanıt vermekten kaçınan Mehmet Fidan, "Yasin Bey’in talimatı var. Konuşamayız." diye konuştu.

Beylerderesi Viyadüğü'nde yaşanan eksiklikler ve ortaya çıkan ciddi sorunlar, böylesine büyük bir projenin "usta işi" olarak yapılmadığı, ortaya çıkan eksiler ve hataların projeyi "aceminin staj projesi" olarak değerlendirilmesine yolaçtığı belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız