SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Stajyer Avukatlara Eğitim

A- A+ PAYLAŞ

Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği tarafından stajyer avukatlara yönelik verilen eğitim yemeğinde konuşan Malatya Baro Başkanı Av. Mehmet Görgeç, "Avukat, görevi üslenirken temsil edeceği kişinin toplumda sevilmesi ya da nefret edilmesiyle ilgilenmemelidir" diyerek stajyer avukatlara tavsiyede bulundu.

Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği tarafından stajyer avukatlara yönelik olarak Şelale Lokantası'nda bir toplantı yapıldı. Toplantıya Baro Başkanı Av. Mehmet Görgeç, Malatya Belediyesi eski Başkanı Av. Seyhan Semircioğlu, Malatya Barosu Stajyer Avukat Komisyonu Başkanı Av. İzzet Ünsalan, Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Başkanı Av. Turan Canpolat ile çok sayıda avukat ve stajyer avukatlar katıldı.

Malatya Barosu Stajyer Avukat Komisyonu Başkanı Ünsalan yaptığı konuşmada, Türkiye'de son dönemde hukuk adına olumsuzlukların yaşandığına dikkat çekerek, genç avukatlardan, görev yaparlarken hukuk ilkesine sadık kalmalarını, hak ve adalet uğruna, çıkar, düşünce ve inanç gözetmeksizin objektif hareket etmesini istedi. Hukuka herkesin ihtiyacı olduğunu belirten Ünsalan, "Hiçbirimizin, makam ve mevkisi ne olursa olsun, diğerinden üstünlüğünün olmaması gerekir. Her şey hukuksal düzenlemeler çerçevesinde olmalıdır. Keyfilik bizim sistemimizde olamaz. Hukuk, eşitlik ve adalet gerektirir" diye konuştu.

Malatya Baro Başkanı Mehmet Görgeç ise, avukatların mesleği icra sırasında, bağımsızlığını zedeleyecek iş kabulünden kaçınması gerektiğinin altını çizerek, "Avukat görevi üslenirken temsil edeceği kişinin toplumda sevilmesi ya da nefret edilmesiyle ilgilenmemelidir. Avukat, kişiyi sevdiği için işini alma yoluna gitmemeli veya kişiden nefret ettiği için onu savunmasız bırakmamalıdır" diyerek stajyer avukatlara tavsiyede bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız