SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Standartlara Uygun Yapılırsa..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin organizesi ile düzenlenen toplantıda kerpiç evler anlatıldı.

İl Özel İdare Salonu'nda düzenlene toplantıda Yüksek Mimar Beyazıt Büyükyıldırım tarafından katılımcılara "Yapılarda kerpiç kullanımı, kerpiçlerin tarihi olarak kullanım yerleri" konusunda bilgiler verdi.

Büyükyıldırım, 900 yıl öncesinden günümüze gelen kerpiç evlerin bulunduğunu belirterek, kerpiç evlerin sağlıklı bir yapı malzemesi olduğunu kaydetti.

Büyükyıldırım, Elazığ'da geçen yıl meydana gelen depremin ardından kerpiç evlerin yıkıldığı ile ilgili oluşturulan gündemin yanlış olduğunu belirterek, deprem bölgesinde standartlara göre yapılmış kerpiç evlerin yıkılmadan ayakta kaldığını kaydetti. Büyükyıldırım, kerpiç evlerin yazın serin, kışın ise sıcak olduğunu belirtti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yapı İnşaat Müdürü Süleyman Çetin ise, kerpiçlerin sağlık, sürdürebilirlik, doğal dönüşümünün olması, ekonomik , kolay imal edilebilir olması konusunda kerpiç evlerin önemli olduğunu kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız