SON DAKİKA
SON DEPREMLER

STK'lardan Arakan'daki Katliamı Protesto

0
Güncellendi - 2017-09-10 02:27:58
STK'lardan Arakan'daki Katliamı Protesto
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 'da sivil toplum örgütleri (STK) Myanmar ve Arakan ‘da Müslümanlara yönelik yapılan katliamları protesto etti.

Cuma namazı çıkışı yeni Cami önünde toplanan STK lar adına açıklama yapan Ortak Değerler Platformu basın sözcüsü Hüseyin Polat, zulme sessiz kalanların, insanlığa ve insanlık değerlerine karşı işlenenlere ortak olduğunu söyleyerek, "Mazlumlar, sessiz kalanları da kesinlikle affetmeyeceklerdir. Onun için biz buradan, nerede olursa olsun, kime karşı işlenirse işlensin zulme sessiz kalmayacağımızı ilan ediyoruz. Susmayacağız, unutmayacağız, unutturmayacağız. Her zaman mütevazî de olsa var güçleriyle ümmetin yanında duran, hiçbir suçları olmayan Arakanlı, Myanmarlı, Burmalı kardeşlerimizin acılarını dindirmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Ümmet coğrafyasında yaşananlar, dayanılmaz boyutlara ulaştığını ifade eden Polat, "Müslümanların maruz kaldığı zulüm, insan olanların, iz’an ve vicdan sahiplerinin kanını dondurmaya devam ediyor. Müslümanlara reva görülenler karşısında Modern Dünyanın takındığı tutum, bizi ayrıca kahrediyor. İşte Emperyalistlerin Müslümanlara yönelik tavır ve tutumlarından güç alan Myanmar’da ki askerî cunta, Arakan'da ki Müslümanlara yönelik sistematik zulüm ve cinayetlerini katliam, hatta soykırım boyutlarına taşımada hiçbir sakınca görmüyor. Evet, 21. Yüzyılda, emperyalist süper güçlerin canlı yayınlar eşliğinde, istedikleri yerlerde savaştıkları bir dönemde, Dünyanın gözü önünde Myanmar’da soykırım yapılıyor. Askeri cunta, katliam yapmakta bir sakınca görmüyor, zira daha dün Avrupa’nın göbeğinde Bosnalı Müslümanlara uygulanan soykırım ve o soykırıma karşı Modern Dünya’nın tutumu, cuntacılara cesaret vermektedir. Bugün halen Suriye’de, Doğu Türkistan’da devam eden katliamlar, Filistin’de, Mısır’da ve daha birçok coğrafyada Müslümanlara reva görülenler ve yaşananlara karşı Dünya’nın içine gömüldüğü sessizlik, sadistleri, insanlık düşmanlarını cesaretlendirmektedir. Artık, şu gerçek herkes tarafından anlaşılmıştır: Müslümanlar söz konusu olunca Türkiye’nin dışında bütün dünya kör, sağır ve dilsiz oluyor” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız