SON DAKİKA
SON DEPREMLER

STK'lardan Destek Protokolu

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:44:51
STK'lardan Destek Protokolu
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Vakfı ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB), Ticaret Borsası, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK), Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi arasında, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Hastane Oteli’nde kalan hasta ve hasta yakınlarının konaklama, yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarının karşılanmasını kapsayan protokol imzalandı.

Esnaf Sarayı’nda düzenlenen törene İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKKK Başkanı Ali Evren, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ve MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin katıldı.

Törenin açılışında konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, törende İnönü Üniversitesi vakfı Başkanı olarak bulunduğunu aktararak, “İnönü üniversitesi 2008 yılından itibaren özellikle topluma, milletimize karşı olan sosyal sorumlulukları öncelikleyen bir üniversite olma hüviyetini gün geçtikçe arttıran bir üniversite. Bu anlamda da toplumumuzla, devletimizin kurumları ile ve özelliklede sivil toplum örgütleriyle son derece sıcak ilişki içerisinde bulunuyoruz. Bugüne kadar Malatyalı işadamlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin üniversitemize verdiği katkı 50 milyon TL’dir.  Birçok projeyi, devletin desteklerinin yanında üniversitenin destlerinin yanında hayata geçirdik. Bunların içerisinde önemli olan bir sosyal sorumluluk projemizde hastanemizin yakınındaki Hasta Yakınları Konukevidir. Bu Hasta Yakınları Konukevi bu senenin başından itibaren Hasta Yakınları Oteli haline dönüştürülmüştür. Bunun yanında bir üniversite yemek evimiz var, hayır mağazamız var, burada askıda yemek ve askıda oda gibi projelerimiz var. Bu projeleri üniversitenin yanında sivil toplum örgütlerinin desteği ile yürütüyoruz, hayırseverlerimizin desteği ile yürütüyoruz, Libya’dan, Ürdün’den artık hastalar gelmeye başladı, hem kendi coğrafyamızdan, hemde komşu kardeş ülkelerden gelen ihtiyaç sahibi insanlara da maddi, manevi olarak destek sunuyoruz. Bu hayır işine hepimiz elimizi taşın altına koyuyoruz. Bunun ifadesi olarak da İnönü Üniversitesi Vakfı ve Ticaret ve Sanayi Odası, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret Borsası, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi, MÜSİAD Malatya Şubesi başkanları ile bir protokol imzalayacağız. Özet olarak bu protokolün içeriği şu; biz üniversitenin ihtiyaç sahibi insanlarımıza, mağdur olan insanlarımıza destek olması hizmetlerinin yanında, üniversitenin bu tip sosyal projelerinde üniversitenin yanında yer alacak. İşin özeti bundan ibarettir” diye konuştu.

MESOB Başkanı Şevket Keskin ise kampanyayı başlatan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’e teşekkür ederek, “Hastanede ihtiyacı olanlar, orada bir çorbaya ihtiyacı olan kendi insanımızın çok olduğunu gördüm. Böyle bir kampanyanın başlatılmasından dolayı teşekkür ediyorum. Bazen öyle durumlar oluyorki, bir çorbaya, bir ayakkabıya insanlarımızın ihtiyacı oluyor. Son dönemde insanlarımız nereye bağış yapacağı konusunda tereddüt yaşıyorlar ve insanlarımız arayış içerisinde. Ben en büyük hayırlardan birisinin burada hasta yakınlarına yapılacak yardımlarda olacağına yürekten inanıyorum.  Üniversite hasta yakınlarına yaptığı yardımları bugüne kadar kendi sırtında, kendi becerisi ile götürmüştür. Ama bugün bu kampanyaya bütün Malatyalıların ve Malatya dışında oturanların destek olacaklarına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, “Malatya kendi yakışan misafirperverliğini ve orada zor durumda olan hasta yakınlarına, belki varlıklıda olabilirler, ama o hasta yakınlarını çektiği o sıkıntıyı orada yaşayanlar bilir. En azında orada bir sıcak yuvada konuklamaları ve sıcak bir aş ile buluşmaları Malatya insanın da misafirperverliğini de bir örneği ile karşımıza çıkar. Ben bütün Malatyalıların ve üyelerimizin bu konuya hassasiyet göstereceğini ve cömertliklerini gösterecekleri kanaatindeyim. Bu hayır işidir. Ne verirsek Ahrette karşımıza çıkacaktır. Bu noktada buradaki hayır işine destek vermemiz gerekiyor, Malatya’ya da bu yakışır. Nasıl ki Türkiye 2 milyon Suriyeliye sahip çıktıysa, bizde Malatyalılar olarak hasta yakınlarına bu şefkati ve konukseverliği göstermemiz gerekiyor” dedi.

Turgut Özal Tıp merkezi’nde başarılı sağlık çalışmalarının yapıldığını belirten ESKKK Başkanı Ali Evren ise, “Bu projeyi birlikte götüreceğiz. Turgut Özal Tıp Merkezi Malatya’nın gururudur. Üniversitemizi ve Turgut Özal Tıp Merkezi’ni bu noktaya getiren rektörümüze ve tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, kampanyanın başarılı olacağını ve Malatyalıların bu kampanyaya sahip çıkacağına inandığını belirterek, “Kampanyaya destek veren sivil toplum kuruluşlarımıza, üniversitemizin değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum. Kampanyanın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin ise, “Hasta yakınlarına vermiş olduğumuz değer, en az hastalara vermiş olduğumuz değer kadar önemlidir. Hasta yakınlarının zengin yada fakir olması hiç önemli değil. Oraya geldiklerinde kendilerini garip bir memlekette, uzak bir memlekette hissediyorlar. Zaten bizim geleneğimizde yolculara yardım etmek, onlara yardımda bulunmak bizim için önemli bir değerdir”  diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik,  Hasta Yakınları Oteli’nin yüzde 40’ının Malatya Büyükşehir Belediyesi, yüzde 40’nın MİAD ve yüzde 20’sininde üniversite tarafından yapıldığını aktararak, “burada hasta yakınlarının yüzde 30’u ücret ödemeden kalıyor. Sabah kahvaltısı veriyoruz, öğlen yemeği ve aksam ise çorba ikram ediyoruz. Hayır Mağazası, yemek hizmeti ve konaklama hizmetinin tek başına üniversite tarafından karşılanması üniversiteye bir külfet getiriyor” dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında protokol metni imzalandı.

PROTOKOL KAPSAMINDA DESTEKLENECEK PROJELER

ASKIDA ODA PROJESİ: Hayırseverler tarafından İnönü Üniversitesi Hastane Otelinde konaklayan hasta ve hasta yakınlarının konaklama giderlerini karşılamak amacıyla İnönü Üniversitesi Vakfına nakdi bağış yapılması ve yapılan bu nakdi bağışların Turgut Özal Tıp Merkezi Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce yapılan inceleme neticesinde İnönü Üniversitesi Hastane Otelinde ücretsiz konaklayabileceği tespit edilen konukların konaklama giderlerinin karşılanmasında kullanılmasını kapsıyor.

HAYIR MAĞAZASI PROJESİ: Hayırseverlerden bağış yoluyla ayakkabı, kıyafet ve temel ihtiyaç malzemelerinin alınması ve alınan bu eşya ve malzemelerin Turgut Özal Tıp Merkezi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından bu yardımlarından yararlanabilecek durumda olduğu tespit edilen hasta ve hasta yakınlarına dağıtılmasını kapsıyor.

KURBAN VE KURBAN ETİ BAĞIŞI PROJESİ: Konukevinde ücretsiz kalabilecek durumda olduğu tespit edilenlere akşam yemeği olarak ikram edilmek üzere, hayırseverlerden kurban ve kurban eti bağışı alınması veya hayırseverler tarafından verilen vekalet üzerine onun adına uygun zamanda kurban kesimi yapılmasını kapsıyor. 

ASKIDA YEMEK YARDIMI PROJESİ: Hayırseverler tarafından hasta ve yakınlarının yemek giderlerini karşılamak amacıyla İnönü Üniversitesi Vakfına nakdi bağış yapılması ve yapılan bu bağışların Turgut Özal Tıp Merkezi Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce gerekli inceleme yapıldıktan sonra kendisine yemek kartı verilen hasta ve hasta yakınlarının Üniversite Alışveriş Merkezi içerisinde bulunan yemek evinde yedikleri yemeğin yettiği kadarki giderinin karşılanmasında kullanılmasını ifade ediyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız