SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"STK'larla Üniversite İşbirliği Olmalı"

0
Güncellendi - 2016-04-26 18:43:40
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde aday olan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Malatya Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarette, rektörlük seçimlerinin yanı sıra Malatya’nın sorunlarına ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu.

“Tek hedef Malatya’nın çıkarları olmalı”

Ziyaretteki konuşmasında, Malatya’nın menfaatleri söz konusu olduğunda kentin bütün renklerinin bir araya gelmesi gerektiğine vurgu yapan MASTÖB Şube Başkanı Murat Cengiz, MASTÖB’ün bu konuda çok farklı bir misyon üstlendiğini belirtti. Cengiz “Biz, Malatya’nın menfaatleri konusunda bütün Malatyalı bürokratların, siyasilerin ve tüm Malatyalıların yanında olmaya çalışıyoruz. Önemli olan Malatya’nın çıkarı menfaatidir. MASTÖB çok farklı bir oluşum. MASTÖB, çok farklı bir misyon ve vizyon üslenmiş bir oluşumdur. Şu anda burada Malatya’nın tüm renkleri bir arada. Her siyasi görüşte, her etnik yapıdaki Malatyalılar MASTÖB’ün omurgasını oluşturmuş durumda. Onun için tek amacımız hedefimiz Malatya’nın ve ülkemizin çıkarıdır. Umarım ülkemiz de bizi ve bu konuda Malatyalıları örnek alır. Bu yüzden üniversiteler ve şehir bir bütünlük içerisinde olmalıdır. Üniversitelerde rektörleri, dekanları ve öğretim görevlileri, konunun muhatapları tarafından seçmeli ve yönetilmelidirler. Üniversiteler siyasetin gölgesinde değil, bilimin ve İlimin gölgesinde yönetilmelilerdir. Bu vesile ile tekrar size Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğü yolunda başarılar dileriz” dedi.

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut ise STK’ların toplumun aynası olduğunu ifade etti. Bu konuda Avrupa’nın çok iyi bir örnek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Karabulut, şunları söyledi:

“STK’lar gönüllük işi, fedakarlık işidir. Bunun en güzel örneği Avrupa’dır. Avrupa’da tüm yönetici ve idareciler STK’larla iş birliği içerisinde çözüm aramaya çalışır. Bu yüzden üniversiteler de STK’larla işbirliği içerisinde olmalıdırlar. İlimizin çok güzide bir ürünü var. Malatya’nın geçim kaynağı olan altın değerinde bir kayısı denilen ürünü var. Biz kayısı ve kayısı çekirdeğinin faydaları ile ilgili birçok bilimsel araştırma ve çalışma yaptık. Özellikle Kanser ve Kanser hastalığının tedavisinde uygulanmak üzere çalışmalar yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Bizler her alanda STK’lar la işbirliği içerinde olup, şehre katma değer sağlamalıyız. Bu anlamda üniversitelerin, her türlü çalışmalarda konunun muhatabı İş adamları olsun, STK’lar olsun daima iş birliği içerisinde olup Malatya’mızın ekonomisini, eğitimini ve her türlü alanda daha ileri taşınması için gönül birliği iş birliği içerisinde olmamız gerekmektedir.

Ben bu anlamda Malatya’ya ve Türkiye’ye model olacak MASTÖB ‘ü özellikle MASTÖB Malatya Şubesini yakından takip ediyorum. Malatya’nın tüm renklerini barındırıyorsunuz.”

Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız