SON DAKİKA
SON DEPREMLER

STK'larla Toplantı

A- A+ PAYLAŞ

Vali Ulvi Saran Malatya’da bulunan sivil toplum örgütleri, vakıf ve dernek yöneticileri ile bir araya geldi.

Vali’nin başkanlığında Polisevi’nde 60’ın üzerinde sivil toplum örgütünün katılımıyla düzenlenen toplantının açılışında konuşan Vali Saran, amaçlarının Malatya’daki temsilciler ile müstakil olarak bir araya gelerek daha kaynaşmayı sağlamak olduğunu söyledi.

Vali Saran; “Sivil Toplum Kuruluşları ve vakıflar ile zaman zaman düzenlenen bazı toplantı ve etkinliklerde buluşuyoruz. Ancak buradaki amacımız bu STK ve vakıflarımız ile bir araya gelerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak. Bu anlamda Malatya’mızda STK ve vakıflarımız büyük bir anlam ifade ediyor. Malatya’nın hem sosyal yapısını hem de ekonomik ve sosyal gelişiminde faydaları var. Çeşitli zamanlarda görüşmelerimiz oluyor ama müstakil olarak bire bir tanışma sağlayalım dedik. Burada bulunan dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşlarının amacı kesinlikle kâr amacı gütmemeleri. Amaçları topluma bir şeyler vermek” dedi.

Saran’ın konuşmasının ardından toplantıya katılanlar tek tek kendilerini tanıttı. Vali ayrıca dernek, vakıf ve STK yöneticilerini AB ve SODES gibi programlara katılım için çağırarak bu amaçla valilikte bir AB Proje Ofisi’nin kurulduğunu söyledi.

KOYUN’DAN SİTEM
Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun konuşmasında bir çok STK, vakıf ve derneğin kendilerinin varlığından habersiz olduğunu belirterek; “Buradaki sivil toplum örgütlerinin birçoğu bizi tanır. Tanırlar çünkü biz engelliyiz. Unutulacak bir sime değiliz. Bir insanı tanımlarken dış görünüşüne göre gözlemlersiniz. O nedenle bizler hafızalarda kalıyoruz. Bakın burada birçok derneğimiz yaptığı faaliyetleri bildirdi. Birçok konuda. Bu konularda başarı elde ettiğiniz zaman o problem ortadan kalkar. Ama bizim sorunumuz mezara kadar devam edecek. Derneğimizi ziyaret edenler var ama, bazıları ise yolda gördükleri zaman kucaklar başımızın tacı derler. Ancak bu engelli vatandaşlarımız neler yapıyor, gidelim ziyaret edelim bir çaylarını içelim, bir yardıma ihtiyaçları var mı diyeceklerini sanmıyorum. Kimse yanlış anlamasın ama o derneğimizin kapısı herkese açık. Biz ne solcu, ne sağcı, ne Kürt, ne de başka bir şeyiz. Biz sadece insanız. İnsan olduğumuz için hepinize kapımız açık. Hepinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantı daha sonra karşılıklı sohbet şeklinde devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız