SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Strateji Oyunudur"

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da briç sporuna ilginin büyük olduğunu belirten Briç Malatya İl Temsilcisi Bayram Acar, bu sporu geliştirmek için çeşitli faaliyetlerde yapacaklarını söyledi. 
 
Briç Malatya İl Temsilcisi Bayram Acar, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede "Briç İl Temsilciliği görevine başladığım günden bu yana Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla ve Briç Federasyonu'nun büyük destekleriyle zaman zamanda Malatya Belediyemizin yardımlarıyla üç senedir Malatya'da briç sporunun çıtasını yükseltmek için mücadele ediyoruz. Verdiğimiz bu mücadelenin meyvelerini de almaya başladık. Malatya takımımız Türkiye üçüncüsü oldu. Malatya Briç Spor Kulübünü başta başkanımız Duran Kızıldere olmak üzere bütün oyuncuları kutluyorum ve tebrik ediyorum. Çalışmalarımız artarak devam edecek. Bundan sonrada briç adına elimizden geleni yapacağız." dedi. 
 
"STRATEJİ OYUNUDUR" 
 
Takımımızla birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sadi Fındıklı'yı da ziyaret ettiklerini söyleyen Acar; "Sadi Bey'de bundan sonraki süreçte vermiş olduğu desteği sürdüreceklerini söyledi. Hatta biz bu sporu bir pilot lise seçerek, müdürümüzün de bize vereceği desteklerle sporu, gençlere öğreteceğiz. Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde de bir briç kulübü kurduk. Ancak bir türlü yer tahsisi yapılamadığı için faal olan kulübün çalışmalarını yapamadık. İnşallah bu yıl bu konuyu da hallederiz. İnönü Üniversitesi'nde bu kulüp faaliyete geçerse, briç antrenörü arkadaşlarımızı ders verecekler. Üniversitemizin, başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik olmak üzere bütün yöneticilere sesleniyorum. Birçok üniversite de briç, seçmeli ders olarak gösteriliyor. Bu konuda Malatya İnönü Üniversitesi'nin de bir adım atarak, briç sporunu üniversitede seçmeli ders programına almaları yönünde katkı ve desteklerini bekliyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa biz her türlü desteği vermeye hazırız. Briç 52 kartla oynanıyor ama bir zeka bir düşüne ve bir strateji oyunudur. Briç oynayan insanların çoğu üst düzeyde görev alan isimlerden oluşuyor. Müsabakalar, çok seviyeli bir ortamda oynanıyor. Spor kulübü olması nedeniyle küçük yaştaki insanlarda rahatlıkla gelip gidebilir. Malatya Briç Spor Kulübü ve Paşaköşkü Briç Spor Kulübü şuanda faaliyet gösteriyor. Bu kulüplerimize briç sporuna ilgi duyanlar müracaat ederlerse, hangi yaş grubunda olursa olsun hocalarımız kendilere ders verecektir. Bu konuda hiçbir şüpheleri olmasın. Briç, olimpiyatlar ve Avrupa şampiyonalarında yer alan bunun yanında federasyonu olan bir spor dalıdır. Bu nedenle bu spora ilgi duyan herkesi mutlaka bekliyoruz." dedi. 
 
TURNUVA DÜZENLENECEK
 
Briç Malatya İl Temsilcisi Bayram Acar , "Cumartesi ve Pazar günü açık ikili briç turnuvası düzenleyeceğiz. Cumartesi günü 14.30'da Malatya Briç Spor Kulübü'nde Pazar günü ise 14.30'da Paşaköşkü Briç Spor Kulübü'nde iki turlu bir yarışmamız olacak. Briç sporcularını bu turnuvamıza bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız