SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Stres İyi Alışkanlıkları da 'Pekiştiriyor'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:49:35
Stres İyi Alışkanlıkları da 'Pekiştiriyor'
A- A+ PAYLAŞ

ABD'de yapılan araştırma, insanların baskı altındayken daha önce sanılanın aksine sadece aşırı yemek ya da alışveriş gibi kötü alışkanlıklara yönelmediğini gösterdi.

Kişilik ve Sosyal Psikoloji dergisinde yayımlanan araştırmada, insanların baskı altındayken de, daha önce edinmiş oldukları spor yapmak ya da sağlıklı beslenmek gibi alışkanlıkları sürdürdüğü görüldü.

Güney California Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, 65 öğrencinin davranışları 10 haftalık bir süre boyunca incelendi. Araştırmanın amacı, insanların stres altındayken irade gücünü ne ölçüde kullanabildiklerini görmekti.

Öğrencilerin baskı altında oldukları ve normalden az uyudukları sına dönemlerinde, eski alışkanlıklarına daha sıkı sarıldığı görüldü.

Yani kahvaltısını sağlıksız yiyeceklerle yapmaya alışmış öğrenciler, sınav döneminde çok daha fazla sağlıksız gıda tüketti. Ama sağlıklı yiyeceklerle kahvaltıya alışmış olanlar da, aynı şekilde alışkanlıklarını sürdürdü. Gazetelerin köşe yazılarını okumayı alışkanlık edinenler de, vakitleri kısıtlı olsa da bunu yapmayı sürdürdü. Düzenli olarak spor yapanlar da, baskı altındayken daha çok spor yaptı.

Çalışmayı yapan ekibin lideri Prof. Wendy Wood araştırmaları hakkında şunları söyledi: "Davranışlarımızı değişirmeye çalıştığımız zaman motivasyonumuz ve kendimizi kontrol konusunda stratejiler geliştiriyoruz. Ama yapmamız gereken yeni alışkanlıkları nasıl edineceğimizi düşünmek. Alışkanlıklar yorgun olsak da, kendimizi kontrol edecek enerjimiz olmasa da devam ediyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız