SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Strese Karşı Bir Dilim Kavun

A- A+ PAYLAŞ

Yaz aylarının serinletici meyvesi kavunun, strese karşı da etkili olduğu ortaya çıktı.

İtalyan La Stampa gazetesinde çıkan habere göre, Fransa Tarım Bilimleri Araştırmaları Enstitüsü'nden (INRA) bir grup bilim adamı, kavunun içerdiği antioksidanların strese karşı koruyucu olduğunu tespit etti.

Kavunun, antioksidan savunma enzimlerinden süperoksit dismutaz (SOD) açısından zengin bir kaynak olduğunu belirten Fransız bilim adamları, hayvanlar üzerinde yaptıkları araştırmanın sonucunda bu ezimin, sindirim sisteminde biriken stres proteinlerinin seviyesini düşürebildiğini gözlemledi.

Tüketilen kavun miktarıyla birlikte kandaki SOD seviyesinin de yükseldiğini ortaya koyan araştırmanın sonuçları, Nutrition dergisinde de yayımlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız