SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Su 10 Metreden Düşecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:26:12
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından hazırlanan Kernek Meydan Düzenleme Projesi doğrultusunda çalışmalara başlanıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Atay, Selim Pilten, Alican Bozkurt, Başkan Danışmanı Zeki Sarılar, bazı daire müdürleri ve Kernek Mahalle Muhtarı Metin Türkoğlu ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

 İnceleme gezisi sırasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Kernek, geçmişten günümüze Malatya’mızda türkülere konu olmuş, sembol noktalarımızdan bir tanesidir” dedi. Kernek Meydan Düzenleme proje hazırlıkları ve ihale süreçlerinin yaklaşık 1 yıldır devam ettiğini kaydeden Başkan Çakır, “Buradaki mevcut yapılar boşaltıldı. Daha önce Şelale Restoran olarak kullandığımız binanın yıkımı gerçekleştirildi. Burada EÜAŞ tarafından özelleştirilen elektrik üretim bölümüyle ile ilgili olarak Kayseri Dağıtım A.Ş ile görüşülmek suretiyle bir mutabakata varıldı ve buranın projesinin çok daha uygun bir hale getirilmesi sağlandı” açıklamasında bulundu.

Başkan Çakır, Kernek Meydan Düzenleme Projesi çalışmalarının bugün itibariyle başlatıldığını belirterek, firmaya yer tesliminin yapıldığını söyledi.

“Şelaledeki su, 10 metre yükseklikten düşecek”

Kernek Projesi hakkında bilgiler veren Başkan Çakır, “Burada suyu, yeşilliği ve şelaleyi birlikte bir proje içerisinde gerçekleştiriyoruz. Oluşturulan şelaledeki suyun düşüşü yaklaşık 10 metrelik bir yüksekliğe sahip olacak. Bununla birlikte su faktörü çok yoğun bir şekilde kullanılacak. Daha önce kullanılan su miktarının 2 katına yakın bir su kullanacağız. Şelale haricinde 1600 metrekarelik su alanları, havuzlar yer alacak. Yine yaklaşık 4 bin metrekare sert zeminimiz var. 2500-3000 metrekare civarında da burada yeşil alan meydana getireceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Çakır, Kernek Meydanı’nın şelale, göletler, havuzlarıyla ve yukarıda en üst köşede hemen şelalenin dip tarafına yapılacak bir kafeteryayla yaşayan bir mekana dönüşeceğini anlatarak, “Önümüzdeki yaz ortalarında burayı vatandaşlarımızın hizmetine açmak için arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyor. Bugüne kadar göstermiş oldukları çabalar ve emeklerinden dolayı arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kernek Mahallesi Muhtarı Metin Türkoğlu ise Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiğini belirterek, “Projeler içerisinde en güzel projeyi seçmişler. Buradan mahalle halkım adına kendilerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir proje. Burası, Malatya’mıza, Kernek’imize yakışan bir yer olacak” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız