SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Su Akar, Onlar Bakar!

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:56:15
Su Akar, Onlar Bakar!
A- A+ PAYLAŞ

Mamikhan Çayı üzerinde inşa edilen, açılışı Aralık 2012’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara’daki toplu törenle gerçekleştirilen Kale ilçesindeki  Turgut Özal Kapıkaya Barajı'nın sulama şebekesinden su alamayacaklarını öğrenen Kapıkaya köylüleri isyanda.

Kapıkaya Köyü yakınında inşa edilen baraja rağmen, Pınarbaşı ve Değirmen mevkiinde bulunan yaklaşık 600-700 dönüm tarla ve bahçelerinin sulama şebekesinden yararlanamayacağını öğrenen köylüler kapı kapı dolaşarak çözüm aramaya başladılar. Pınarbaşı ve Değirmen mevkiinde bulunan tarla ve bahçelerinin sulama kapsamına alınmamasına bir anlam veremeyen köylülerden, Zeren, Cankurt, Şener ve İnanç ailelerinin üyeleri,  “Sulama şebekesini bahçelerimizden geçirirlerken bahçelerimizin sulanması başta olmak üzere her türlü taahhütte bulundular. Şimdi de, sulama projesinde sizin bahçe ve tarlalarınız yer almıyor. O nedenle sizlere su veremeyeceğiz, diyorlar. Bu nasıl iştir anlayamadık. Bizim tek geçim kaynağımız kayısılarımız. Su bahçelerimizden tarlalarımızdan geçecek, biz sulayamayacağız. Bu nasıl iş?. Bugüne kadar burada bulunan dere suyu ile tarla ve bahçelerimizi suluyorduk. Dereyi de baraja kanalize etmeleri nedeni ile tamamen susuz kaldık.” diyerek sorunlarına çözüm bulunmasını istediler.

FOTO: Yaşar KARAASLAN- Malatya Hakimiyet Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız