SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Su Alternatifleri..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, geleceği düşünerek, ileriki yıllarda sıkıntı olmaması için şimdiden içme suyu tedbiri almaya başladıklarını belirtti.

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak'la birlikte Malatya şehir içme suyunun geldiği Yeşilyurt İlçesi Gündüzbey Kasabası Pınarbaşı mevkiindeki kaptaj tesislerinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın, birçok ilde küresel ısınma nedeniyle içme suyu sıkıntısı yaşandığını belirtti. Malatya'da da sıkıntı yaşanmaması için önlemler almaya başladıklarını söyleyen Akın, gelecekle ilgili olarak da bir dizi çalışmalar başlattıklarını kaydetti.

Malatya şehir içme suyunun kaynağı Gündüzbey Pınarbaşı'nın 2038 yılına kadar Malatya'nın ihtiyacını karşılayacağını vurgulayan Başkan Akın, "Kentin gelecekte içme suyunu karşılayabileceği ilk alternatif, Beydağı Beldesi üst kısmında Şiro Çayı havzasında içme suyu kaynağı. Bu suyu şehre getireceğiz. İkinci alternatif ise, Çat Barajı yanına arıtma tesisi kurup, sulama suyu için yapılan bu barajın suyunu arıtıp, Kaptaj'a nakledeceğiz ve içme suyumuz artacak"dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız