SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şu An İçin Durduruldu'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Vagon Onarım Fabrikası cezaevi yapılacaktı, ancak durdurduk" dedi.

AKP Malatya İl Başkanlığı'nın haftalık nöbetçi milletvekili uygulamasında bu hafta Milletvekili Öznur Çalık, parti binasında vatandaşları dinleyerek, haftalık çalışmalar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. AKP il binası toplantı salonunda gerçekleştirilen nöbetçi vekil toplantısına İl başkanı Mustafa Şahin, İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Ali Doğan ve Belediye Meclisi üyesi Yasemin Kurt ile birlikte katılan milletvekili Öznur Çalık'tan önce konuşan AKP İl Başkanı Şahin, milletvekillerinin her hafta vatandaşlarla iç içe olduğunu belirterek yapılan çalışmalardan ve performanslarından dolayı milletvekillerine teşekkür etti. Şahin, "Haftalık olarak düzenlediğimiz halk günlerinde milletvekillerimizin yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vermesi bizleri çok memnun ediyor. Basın mensupları da bu bilgileri kamuoyuna aktarırken önemli görev üstleniyor. İlimizin menfaatleri konusunda önemli çalışmaları var. Basından bir isteğimiz, ricamız var. Yapıcı eleştirilerine ihtiyacımız var. Yapılmamış hizmetleri, olmamış konularda açıklamalardan kaçınmalarını memleketimizin ali menfaatleri açısından kaçınmalarını istiyoruz"dedi.

Milletvekili Öznur Çalık, "Nöbetçi vekil uygulaması vatandaşlarla ve basınla her hafta biraraya gelmemize ve istişarelerde bulunmamıza neden olduğu için yararlı bir uygulama olduğunu gördük ve genel merkezimize bunu ilettik. Bu uygulamanın tüm illerde uygulanması için çalışmalar başladı" dedi.

Çalık, şöyle devam etti:

"Karayolları Bölge Müdürü ile geçtiğimiz hafta yaptığımız inceleme gezisindeki gözlemlerimizi ve sorunlarımızı İl başkanı Şahin ve Belediye başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Karayolları Genel Müdürüne ilettik ve bunun semeresini de alıyoruz. Malatya'nın doğu girişine sıcak asfalt önümüzdeki hafta dökülecek. Çevre yolu üzerindeki İstasyon Kavşağı ile Battalgazi Kavşağı'na yapılacak olan alt geçit projelerinin ihaleleri yapıldı. Önümüzdeki günlerde projeleri sizlerle paylaşacağız.

Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşmemiz sonucu Malatya'nın batı girişi olan İstasyon Kavşağı ile Beylerderesi arasının İmar planları doğrultusunda 2x2'den 3x2 ye çıkarılması talimatı verildi ve bu çalışmalara başlanıldı.

Beylerderesi Viyadüğü'nün 4. ayağının bitmesi ile diğer üç ayakla birleştirilme çalışmaları devam edecek ve Nisan 2011'de viyadükten beraberce geçeceğiz."

Malatya Havaalanı'na yapılan yedek pistin bitirilme tarihi 9 Kasım 2009'dan 30 Eylül'e çekildi, 2009 yılında kara ve havayolundan hacı adaylarını Malatya'dan uğurlayacağız.

Malatya'ya yapılacak olan 850 yataklı hastane projesi 15 Ekim 2009 tarihinde TOKİ tarafından ihale edilecek. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizi kazandırdık. Bakanlığımızla görüşerek eksik sağlık personel sıkıntımızın giderilmesi için çalışmalar yaptık.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi inşaatı için 2 milyon TL ödenek imzadan çıktı. Nemrut Yolu yapımı içinde 150 bin TL ek ödenek çıkartık. Etnografya müzesi ile Beşkonaklar ile Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı ile Malatya bir kültür şehri olacaktır.

Kalkınma Ajansını Malatya'ya kazandırdık. Ajans ile Malatya'ya ve bölgeye önemli kazanımlar sağlanacağına inanıyorum."

Milletvekili Çalık'ın konuşmasından sonra basın mensuplarının sorularına geçildi.

SORULAR VE YANITLAR..
SORU: Vagon Onarım Fabrikasının (VOF) yarı açık cezaevi olarak değerlendirileceği duyumları doğru mu?
YANIT: Böyle bir girişimin olduğu doğru. 115 bin mahkum için yer arayan Adalet Bakanlığına Vagon Onarımı da önermiştir. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşarak, Teşvik Paketi kapsamında 4. bölgede yer alan ilimizin cezaevine değil yatırıma ihtiyacı var, dedik. Bu alanın girişimcilere verilmesini talep ettik ve bu talebimizde kabul edildi.VOF için yarıaçık cezaev projesi şu an için durmuş durumda.

SORU: Siz 850 yataklı hastane diyorsunuz ama TOKİ'nin internet sayfasına konulan ihale ilanında 640 Yataklı Malatya Devlet Hastanesi ihalesi diye geçiyor. Acaba hangisi doğru?
YANIT: Proje yapılırken 640 yataklı olarak projelendirilmiş. Yani projenin adı 640 yataklı devlet hastanesi. Girişimlerimiz sonucu oraya 850 yataklı hastane yapılacak. En az 2500 araçlık otoparkı da olacak. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın"

SORU: İlgili Teknik uzmanlardan sonra bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler hastane yapımına değil hastanenin yer seçiminin yanlış olduğunu iddia ediyorlar ve örnek olarak da 6 trilyon liraya mal edilen MAŞTİ binasını gösteriyorlar. Bu iddialara ne diyorsunuz?"
YANIT: Hastane yeri için önerilen İkizce köyü (TEDAŞ karşısı) Çevreyolu altı (Taştepe mevkii) Tecde gibi yerler içinde en uygunu Şeker Fabrikası alanı olduğu için orada karar kılındı. Yoksa bizim bir inat uğruna yaptığımız bir şey yok. Önerilen yerler arasında en uygunu o alan olduğu için orada karar kılındı. Biz de ilimizin yeşil alana ihtiyacı olduğunu biliyoruz.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız