SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şu Ana Kadar 60 Milyon TL Harcamamız Oldu"

0
Güncellendi - 2018-01-31 06:01:54
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor’un Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Erdal Gündüz, kulübün maddi işlemleri, alacakları ve borcu ile ilgili bilgi verdi.

“12 MİLYON TL DIŞINDA, 35 MİLYON 600 BİN TL HAK EDİŞ ALDIK”

Kulübün ekonomik durumuyla ilgili bilgiler veren Gündüz, “Evkur Yeni Malatyaspor’a sezon başında ‘Süper Lig’e ayakbastı olarak 50 milyon TL para geldi’ sosyal medyada yazılar vardı. 18 tane Süper Lig takımının TFF’den yayıncı kuruluş tarafından 30 milyon TL bir getirisi var. Bu 30 milyon TL’nin 12 milyon TL’sini sezon başında veriyorlar, kalan kısmını ise taksitlere bölüyorlar. 10 ay taksite bölerek veriyorlar. İnsanlar, ‘sezon başında 50 milyon TL takımın kasasına para yattı, bu para ne oldu?’ diye soruyorlar. Hayır, bize 12 milyon TL para yattı. Adil başkan 12 milyon TL ile sezona başladı, bunun 7 milyon TL’si geçmiş borçtur, bu şekilde oyuncu aldı. Malatyaspor bu sezon ligde kalırsa, 2.Lig ve TFF 1.Lig’deki şampiyonluğa bedeldir. Bunlara eşdeğerdir” ifadelerini kullandı.

Gündüz, 12 milyon TL’nin dışında Türkiye Futbol Federasyonu’ndan 35 milyon 600 bin TL hak ediş olarak para aldıklarını kaydederek, “14 milyon banka kredi borcumuz var. 14 milyonda içeride hak edişimiz var. Federasyondan 14 milyon geldiği zaman otomatik olarak bankalara borcumuz kalmayacak” dedi.

“60 MİLYON TL HARCAMAMIZ OLDU”

Borçlanma yetkisine ilişkin eleştirilere cevap veren Gündüz, “Banka diyor ki, ‘senin TFF’den ne kadar alacağın var?’ örneğin 15 milyon TL, TFF’ye yazı gönderiyorum, bunu onaylıyor, ‘Malatyaspor’un benden 14 milyon TL alacağı var.’ Ona temlik koyuyor. Yani biz bu parayı 2-3 ay erkenden kullanmış oluyoruz. Bir yerleri götürüp ipoteğe verip, kredi kullanma gibi bir şey yok. Federasyon gelirlerine mahsuben kredi kullanıyoruz. 90 milyon TL tahmini bir bütçe vardı ancak şuana kadar 60 milyon TL harcamamız oldu. 15 binek araç aldık. Altyapıya bir otobüs alıp, tahsis ettik. Tesislere 3 milyon TL kulüp olarak harcadık. Altyapıya verilen para ve futbolcuların peşinatları da bu 60 milyonun içerisinde var. Futbolculara bir ay geriden gelerek maaş borcumuz var. Maç başı değil, primlerin hepsi ödendi. Primleri sabitledik. İçeride 15, dışarıda 20 bin TL galibiyet primimiz var” dedi.

“DORİA’NIN MALATYASPOR’A GELMESİ YÖNETİMSEL BİR BAŞARIDIR”

Gündüz, transferde stoper Doria’yı kadrolarına kattıklarını anımsatarak, “Doria, daha önce Galatasaray’ın da çok yüksek meblağlar önerdiği bir futbolcu. Doria’yı 6 aylığına kiralık olarak kadromuza kattık. Çok üst düzey bir oyuncu. Avrupa’da gelecekte büyük takımlara gidebilecek kalitede. Doria’nın Malatyaspor’a gelmesi yönetimsel bir başarıdır. Stoper işini hallettik diye düşünüyoruz. İnşallah bir tanede çok iyi bir santrafor alırsak, devre arası trabsfer dönemini kapatmış olacağız” diye konuştu.

Santrafor ihtiyacı noktasında 3 ismin gündemlerinde olduğunu kaydeden Gündüz, “Bir hocanın, bir yönetimin dışarıda 3 santrafor ile görüşüyoruz. O 3 isimden birini mutlaka alacağız. Transferin bitmesine kısa bir süre kaldı. İnşallah santrafor işini kısa sürede bitireceğiz” dedi.

"SİVAS'A KARŞI ŞANSSIZLIĞIMIZI YENDİK"

Sivasspor’a karşı bugüne kadar şanslarının yaver gitmediğini ifade eden Gündüz, “4 maç yaptık ve ilk kez galip geldik. Sivasspor’a karşı şansızlığımız vardı. Çok şükür yendik, gayet mutluyuz. Maçtan önce Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Türk bayrağı dağıtması, stattaki bayrak şov ve asker selamı çok güzeldi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ediyoruz. Taraftarlarımız her zamanki gibi muhteşemdi. Afrin’deki askerlerimize hep birlikte güzel bir destek verdik” dedi.

Gündüz, takımın Erol Bulut’un göreve gelmesinden sonra kompakt bir futbol ortaya koyduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Takımımız Sivasspor karşısında iyiydi. Galibiyet için ne gerekiyorsa onu yaptık. Futbolcularımız iyi niyetli mücadele ettiler. Kazandık, Allah’ın izniyle bu şekilde de devam edeceğiz.”

“İLK YILIMIZDA LİGDE KALMAK BİZİM İÇİN BAŞARIDIR”

Ligin ilk yarısında 22 puan topladıklarını ifade eden Gündüz, “Hakem hataları olmasaydı 28 puan civarında olurduk. İlk yarı beklentimiz düzeyinde oldu. Kötü bir beklentimiz yoktu. İkinci yarıya iyi başladık. Evkur Yeni Malatyaspor olarak Süper Lig’de ilk kez mücadele ediyoruz. Lige ilk çıkılan bir ya da ikinci yılda, alışma devresi dediğimiz devre vardır. Bu ligde kalmak, kendini kabullendirmek zordur. İstatistiklere göre, lige çıkan her 3 takımdan 2 tanesi o yıl düşüyor. İlk yılımızda ligde kalmamız bizim için iki şampiyonluğa bedeldir. İlk yılımızda ligde kalırsak bizim için başarıdır” şeklinde konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • ali sami (6 yıl önce)
    Kim ne derse desin takım iyi yolda son 4 maçta 10 puan, eleştirenler tabi ki olacak ama asılsız söylentilere ve yıkıcı, incitici, hoş görüsüz ve ben kokan yorumlara da kulak asmamalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • zafer aslan (6 yıl önce)
    Acaba söylediklerine kendisi inanıyormu bu şahıs
    0
    0
    Yanıtla
  • tarık (6 yıl önce)
    Bu yönetimi tebrik ediyorum bu parasızlıkta takımı süper lige taşıdırlar ve suan durumu cok iyi malatyasporun, inşallah seneye daha iyi olacak her Malatyalı zengin elini taşın altına koymalı ve bu yönetime destek olmalı bence
    0
    0
    Yanıtla
  • Rehaİpekçi (6 yıl önce)
    başkan ve ekibinin yönetim işini iyi yaptığını düşünüyorum. borçlanarak yıldırım demirören gibi borcu olmayan bir yönetim devralıp klübün 15 senesine mal olsa daha mı iyi olurdu? sonuçta kimse sahip cikmaz iken bu yönetim malatyamizi süper liğe çıkardı. Bazen kizsakta iui yaptıkları isler yanlışlarına gore ağır basıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • ATTİLA (6 yıl önce)
    LİGDE İLK 8DE YER ALMAK ÇOK ÖNEMLİ !
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (6 yıl önce)
    TRANSFERİ UNUTUN BU SAATTAN SONRA YAPILACAK TRANSFERLER BİR İŞE YARAMAYACAK TRANSFERE GEREK YOK DİYEN ARKADAŞLAR TAKIMIN KÖTÜ GÜNLERDE ÇIKIP OYANLAR
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    gerçekten tebrik ediyorum başka kulüblerin bir futbolcuya verdiği paralarla bir takım kurulmuş ve süper ligin ortasında bir yerde durumda an itibarı ile TEBRİKLER!
    0
    0
    Yanıtla
  • Sportmen (6 yıl önce)
    Gardaş Sen Haklısın......
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    buralar nihayetinde ticari işletmeler.vatandaşın haberi olsada olur olmasa da olur.bu nedenle ne belediyenin nede diğer kamunun yardımı asla olmamalı takımı kim yönetirse yönetsin sorumlu o kişiler olmalı.batarkende asla yardım istenmemeli.geçmişi siyasiler asla unutmamalı, cemil akın nasıl yuhalanmıştı,onca yardıma rağmen.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaplan44 (6 yıl önce)
    yönetim ne kadar verdi ceplerinden ne çıktı beleşe yöneticilik yapıyosunuz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (6 yıl önce)
    Öylede berabere ve galibiyete yayıncı kuruluş federasyon iyi para veriyor. Seyirci geliri arti reklam ..federasyonun verdiği para. Ligde kalır isek gelecek sezon inşallah transfer beceriksizligi olmaz . Ben hep adil başkanı destekliyorum ama transfer işini yapmıyorsunuz. Barazite dia diallo yeni yeni oynuyor Turgut dogan batuhan dening çok transfer hayal kırıklığı . Bu sene ligde kalsa bile transferde insanlar güvenmiyor. Kaç ay var şimdiden plan program başladı mı. Kimse kusura bakmasın transfer konusunda beceriksiz bir durum var. İkinci lig oyuncuları ile g oturuyoruz allahtan performansları iki katına çıktı. TEKNİK TİREKTORUMUZ ON NUMARA GELECEĞİN YILDIZI.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baris Akgun (6 yıl önce)
    Gordugum en basarili yonetim yolunuz acik allah yardimciniz olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Super.ligde.kalmak.istiyorsak.transfer.sart.baskan
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (6 yıl önce)
    O 60 trilyon nereye gitti çıkın açıklayın dening transferinde paraların nereye gittiğini yazın farnolle kaleci barezet ve dia ya verilen parayı açıklayın verimsiz diallo transferini Turgut Doğan Şahin e ne kadar verdiniz takımın çöpe giden trilyonlarını söyleyin ne geliri var ne harcandı vasıfsız yönetim ne kadar cebinden harcamış demekki bu takım İn trilyonlarını çöpe attınızzz
    0
    0
    Yanıtla
  • açıklamış işte okuman yazman yokmu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Şevko (6 yıl önce)
    (Kadromuz)
    0
    0
    Yanıtla
  • Şevko (6 yıl önce)
    Elestiri anlamında degil dogruları söylemek gerekirse takımın aldıgı puan kadronuza göre fena degil fakat ihtiyacımız olmayan bir bölgeye Doriayı almak pekde büyük bir basarı sayılmaz bütün malatyalıların görüpte yönetimin göremediği iyi bir ortasaha ve çok üst düzey forvet alınınca başarı o zaman gelecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • (Kadromuz)
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa k (6 yıl önce)
    OTOBÜSÜ SATIN BÜLET TÜFENKÇİ GEÇEN SENE VERDİ 15 BİNEK ARAÇ NE HAYIRDIR HER FUTBOLCUYA Bİ ARABAMI TAHSİSİ EDİLİYOMALATYASTORDAKİ FİYATLAR ATEŞ PAHASI MAÇ BİLETLERİ 50/30/15 BURALARDAN GELENELER MMAÇ KAZANDIKÇA VERİLEN HAKEDİŞLER YAHU ALLAH İÇİN KİMİ KANDIRIYOSUNUZ ALDIĞINIZ TOPÇULARDAN BİTANESİNE TALİP VARMI DORİA BAŞARIMIZ DİYOSUN BATUHAN GELECEK VAAD EDİYODU ADAMI KİRALANIZ TURGUT DOĞANŞAHİN ALDIĞINIZ ADAM SATIŞA SUNDUNUZ BU NEYİNİZ BAŞARISIZLIĞINIZ DEĞİLMİ DİLİNİZ VARMIYOSA BEN SÖLİM BAŞARISIZSINIZ TRANSFERDE BARAZİTE DİAOOLLO DİA DAHA SAYAYIMM DİABANG SATILDI ZENGİNMİ OLDUNUZ ÇOCUK ASLAN GİBİ OYNUYODU SOL KANAT OTOBAN DİALİBA KALAYDI MURAT AKÇAYI SATACAZ DİYONUZ OYNATIYONUZ MALATYALI ÇOCUK DEİL MALATYALININ HAYALİYE OYNAMAYIN
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa k (6 yıl önce)
    SEN NE ANLATIYOSUN HACII GÖZTEPEDE SİVASTA SENİNLE BERABER BU LİGE ÇIKTI GÖZTEPE7 SİVAS 8 SEN 9 SIRADASIN AJİTASYON YAPMAYIN MALATYALI ÇOCUK DEĞİL ADAMGİBİ TOPÇU ALIN STD GELİRİ NİYE AÇIKLANMIYO REKLAM GELİRİ VS KÜLLAHIMI GETİRİP MİKROFONUN ÖNÜNE KOYACAM OANA ANLAT STADDAKİ BÜFELER KİRAYA VERİLDİ BECERİKSİZSİNİZ LOCALAR NEOLDU KOMBİNE ALDIK REZİL ETTİNİZ AÇTIRMA KUTUYU SÖLETME KÖTÜYÜ
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (6 yıl önce)
    PARANIZ YOKSA BIRAKIN FEDERASYONUN HARİCİNDE HANGİ YÖNETİCİ NE VERMİŞ Bİ AÇIKLAYIN BAKALIM DOKSAN MİLYON BÜTÇE DİYORSUN AMA BU BÜTÇENİN HEPSİ TFF.DEN GELEN PARALAR ELİNİZİ CEBİNİZE ATTINIZMI HİÇ
    0
    0
    Yanıtla
  • zeki (6 yıl önce)
    Kulağınızı kapatıp yolunuza devam edin.
    0
    0
    Yanıtla