SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şu Ana Kadar Don İhbarı Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:14:39
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bugünlerde don uyarısı ile birlikte kayısı üreticilerinde bir endişe oluşurken TARSİM Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarının gelmediğini söyledi. 

TARSİM Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, Malatya Sigorta Acenteleri Dernek (MASİAD) Yönetim Kurulunu ziyaret etti. Malatya Ticaret Sanayi Odası Genel Sekreteri Abdullah Duran, Malatya Sigorta Acenteleri Dernek (MASİAD) Başkanı Ayhan Altunok, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, Bölge Müdür Yardımcısı Meriç Özdemir’in bulunduğu ziyarette, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi, acentelerin dikkat edeceği konular, olası bir hasar durumunda yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi, katılımcıların soruları yanıtlandı.

Meteoroloji tarafından Malatya’da don uyarısı yapılmasından sonra gözlerin kayısı ağaçlarına çevrildiği bugünlerde şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarının kendilerine gelmediğini belirten TARSİM Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, “Malatya’da tüm köy ve ilçelerde fenelojik takip işlemlerine başladık. Hangi ilçelerde hangi köylerde hangi mahallerde teminat kapsamımızın başladığına dair kayıtları günlük tutmaktayız. Kayısı ürününde teminatımız bir bahçede bulunan 100 ağaç var ise 90 tanesinin yüzde 5 çiçeklenme evresinde olmasından sonra meydan gelen don, dolu, fırtına, hortum, deprem, yangın, heyelan ve sel su baskını hasarlarına karşı işlemler yapıyoruz. Şuan için teminat başlayan ilçelerimizde ve köylerimizde herhangi bir hasar ihbarı gelmedi. Veya bir hasar tespitinde bulunulmadı. Eğer ileriki günlerde bir hasar olması durumunda üreticilerimizin teminatının başlayıp başlamadığını kendi bahçelerinde kontrol ettikten sonra acenteleri aracılığı ile ihbarlarını girmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız