SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Su Analiz Raporu da Böyleymiş!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya içmesuyunda Ocak- Ekim ayları arasında yapılan kirlilik ölçümleriyle ilgili rakamlara göre, Malatya’da “endişe” yaratacak bir su kirliliğinin olmadığı öne sürüldü. Yetkililer, kirliliğin en fazla oranda saptandığı ayın Temmuz olduğunu, ancak Dünya Sağlık Örgütü’nün yüzde 5’lik kirliliğe kadar olan sınırı, “sağlıklı” olarak nitelediğini de savundular.

6 Kasım günü aşırı yağış nedeniyle Malatya İçmesuyu kaynağında meydana gelen ve bazı semtlerdeki musluklara kadar ulaşan bulanmayla ilgili tahlillerin sonunda da “sorun” olmadığının belirlendiği, Sağlık Müdürlüğü ilgililerince ifade edildi. Kasım ayında, bugüne kadar alınan numunelerde saptanan kirliliğin yüzde 2 olduğunu kaydeden ilgililer, geçmiş 10 aydaki su analizleri ve sonuçlarıyla ilgili bilgileri şöyle duyurdular:

OCAK: Örnek 200, Uygun Olmayan 0, Kirlilik Yüzde 0
ŞUBAT: Örnek 200, Uygun Olmayan 0, Kirlilik Yüzde 0,
MART: Örnek 220, Uygun Olmayan 0, Kirlilik Yüzde 0,
NİSAN:Örnek 199, Uygun Olmayan 0, Kirlilik Yüzde 0,
MAYIS: Örnek 220, Uygun Olmayan 0, Kirlilik Yüzde 0,
HAZİRAN: Örnek 218, Uygun Olmayan 4, Kirlilik Yüzde 1,
TEMMUZ: Örnek 343, Uygun Olmayan 15, Kirlilik Yüzde 4,
AĞUSTOS: Örnek 462, Uygun Olmayan 10, Kirlilik Yüzde 2,
EYLÜL: Örnek 371, Uygun Olmayan 4, Kirlilik Yüzde 1,
EKİM: Örnek 279, Uygun Olmayan 6, Kirlilik Yüzde 2.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız