SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Su Depoları Üzerine HES İzni!

0
Güncellendi - 2017-01-19 04:20:30
Su Depoları Üzerine HES İzni!
A- A+ PAYLAŞ

  • Büyükşehir Meclisi toplandı. Bir şahıs şirketini MOTAŞ'a hibe etti!. İtfaiye'nin yeri ticari alan oldu..

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ocak ayı çalışmalarını dün Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında yaptığı ikinci oturumla tamamladı. Toplantıda, ulaşım ve hizmet grupları üzerine faaliyet gösteren Melid Ulaşım ve Hizmet Grupları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin hissedarı tarafından hiçbir bedel talep edilmeden MOTAŞ’a devri, Hacıabdi Mahallesi ile TOKİ konutlarının alt tarafında bulunan su depolarına HES kurulması, Yazıhan ilçesinde 48 dönüm alanda Atlı Spor Kompleksi projesinin yapılması, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait Uçbağlar Mahallesi 170 adada bulunan bazı parsellere (Eski Hal binası yanı İtfaiye’nin yeri) ticaret alanı fonksiyonu verilmesi gibi maddelere görüşülerek kabul edildi.

Gündemde yer alan bazı teklifler ilgili komisyonlara havale edilirken, ağırlıklı imardan oluşan maddelere ise komisyonun raporu doğrultusunda kabul edildi.

Yazıhan ilçesinde 48 dönüm alanda Atlı Spor Kompleksi projesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılması, MAŞTİ'nin doğu ve batısında yer alan toplam 150 araç kapasiteli otopark alanının, Esenlik Şirketine 5 yıllığına kiraya verilmesi maddeleri oy çokluğu ile kabul edildi.

Engellilere taşıma hizmeti

Beyazay Derneği Arapgir Şubesinden eğitim alan bedensel, zihinsel, yaygın gelişimsel ve özel öğrenme güçlüğü olan engelli çocukların okula gidiş gelişlerinin bir araçla sağlanması için Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje yapılması kararlaştırıldı.

Özel şahsa ait şirket MOTAŞ’a devredildi

Belediye meclisi, Rıza Baykal isimli şahsa ait olduğu belirtilen, ulaşım ve hizmet grupları üzerine faaliyet gösteren ‘Melid Ulaşım ve Hizmet Grupları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin bedelsiz olarak MOTAŞ’a devrini de kabul etti. Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan gelen ‘Şifa Mahallesi İnönü Caddesi Bilgi İş Merkezi No: 154-6 Battalgazi Malatya adresinde ulaşım ve hizmet grupları üzerine faaliyet gösteren ve Beydağı Vergi Dairesi’nin 6140620438 hesap numarasına kayıtlı ve Rıza Baykal’ın yüzde 100 hissedarı olduğu Melid Ulaşım ve Hizmet Grupları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hissedarı tarafından hiçbir bedel talep etmeksizin aktif ve pasifiyle bir bütün halinde iştirakimiz olan MOTAŞ’a bağışlanmak istenmektedir. 10 bin TL ödenmiş sermayesi bulunan Melid Ulaşım ve Hizmet Grupları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin MOTAŞ tarafından hibe olarak kabulünün mecliste görüşülmesi..’ ifadelerinin yer aldığı teklif görüşülerek kabul edildi.

Göğüs: Şirketin borcu da harcı da yoktur

Söz konusu madde üzerine söz alan CHP Grup Sözcüsü Hurşit Kuşçu, şirket hakkında meclise bilgi verilmesini isterken, şirketin borcunun bulunup bulunmadığını ve neden MOTAŞ’a devredildiğini sordu. Kuşçu’yu yanıtlayan Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs, ‘Şirketi borcu da harcı da yoktur” dedi.

Su depoları üzerine HES izni

Büyükşehir Meclisi, su depolarının üzerine Hidroelektrik Santrali kurulmasını içeren bir maddeyi de kabul etti. Söz konusu teklifler ‘Battalgazi ilçesi Karagöz Mahallesi 5868 ada 1 No’lu parselin bir kısmı ile Yeşilyurt İlçesi Hacıabdi Mahallesi 2029 ada 1 No’lu parselin bir kısmına ‘Enerji Depolama Alanı’ fonksiyonu verilmesi’ şeklinde gündemde yer aldı. CHP grubunun HES’ler hakkında bilgi istemesi üzerine açıklama yapan İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyesi Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar, Hacıabdi Mahallesi’ndeki su deposu ile TOKİ’nin alt tarafında yer alan su depoları üzerinde elektrik enerjisi üretilmesi amacıyla bir talep geldiğini ve depolardaki su üzerinde elektrik üretileceği için bir sakıncası bulunmadığını ifade etti.

Toplu taşıma araçlarında H Plaka yönetmeliğinin revize edilmesi, D4 yetki belgesi sahiplerinin ‘J’ plaka tahsisi, serbest geçiş kartları, Doğanşehir İlçesi Yolkoru Mahallesi’ndeki bazı parsellerin kamu hizmet alanı, tarım alanı ve imar yolu olarak belirlenmesine yönelik teklif ile Kuzey Kuşak Yolu’nu kapsayan yaklaşık 110 hektarlık alanda İmar Plan revizyonu yapılmasını içeren tekliflerin de yer aldığı bazı maddeler ilgili komisyonlara havale edildi.

Şubat Ayı Toplantısı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat Ayı toplantısını, 8 Şubat 2017 Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Fevzi (7 yıl önce)
    İçme suyu üstüne hidro elektrik santrali yapılırsa suyumuz kirlenir. Otogarda ücret olmaz kaç dakika duruyoruz.. Kimse durmaz kenarlarda durarız .oralara da havaalanı kenar yolu gibi kazık dikerler otoparka mecbur ederler. Sanki tranbüs bedava başarktan tranbüse bin de göreyim
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (7 yıl önce)
    Açık bir şekilde Peşkeş çekmek ne demektir satır aralarından okuyabilirsiniz. Aşağıda yazılan madde Malatya'nın iş adamlarının ortak olarak aldığı eski hal binasının Yanı başında en güzel yer olan İtfaiye yerinin peşkeş çekerek verileceğini belirtmektedir. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye birimini bir sene öncesinden taşımaya zaten başlamıştı. Mevcut yeri de Eski hal binası yerine Avm yada Yurt gibi yerler yaptıktan Sonra aynı ada ve pafta üzerinde diyerek Malatya'nın en Merkezi en güzel yerini yine zenginlere vererek zenginliklerine zenginlik katacaktır. "Eski Hal binası yanı İtfaiye’nin yeri) ticaret alanı fonksiyonu verilmesi gibi maddelere görüşülerek kabul edildi. "
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer Toprak (7 yıl önce)
    Maşti otopark alanının ücretli olması çok doğru bir karar. Vatandaş maşti'nin ortağı mı? Ya da yapımına katkıda mı bulundu. Orada ki hizmetlerin sürdürülebilmesi için ücret alınmak zorunda.. hatta saati en az 10 tl olmalı.. Aracını bırakıyorsan ödeyeceksin. Ya da troleybüsle geleceksin.
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (7 yıl önce)
    otogardaki otopark ücretli mi olur bilemem ama türkiye de ki genel olarak çogunluğunda yol kenarına park ücretlidir. istanbulda İŞPARK vardı giden bilir, hatta dünya genelinde olan bir uygulamadır. ucuz olmasa bende karşı çıkardım ama gayette ucuz geçen 1 tl ye 20 dakika durdum. HES içinse denetimli olacak ise herhangibir sorun yok mantıklı bir karar almış büyükşehir. suyumuz neden boşa aksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Meral (7 yıl önce)
    Park ücreti birçok ilde hatta ülkede var. Hatta istanbulda iş park 1 saati 5 tl bazı bölgelerde daha çok. Değişiklik gösteriyor. Geçen 20 dakikaya 1 tl verdim ben. Zoruma da gitmedi. Hes projesi içinde kesinlikle ilgi isteyen bir proje. Kontrolu sağlanırsa olumlu ama kontrolsuz olursa olumsuzluklarla sonuçlanacak proje. Lgbt liler gibi projeye karşı çıkacak karakterde insan olmadığını düşünüyorum malatyada
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci Bilgiç (7 yıl önce)
    HES ile GES in farkını bilmeyen bunlar mı el kaldırmışlar. Komedi gibi. derenin nehrin olmadığı dağ başına hidroelektrik santrali koyacaklarmış. Ha ha haaaaaa....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (7 yıl önce)
    Yerinde bir karar umarim denetimli olur
    0
    0
    Yanıtla
  • aşağışeherli (7 yıl önce)
    otogar daki otopark ucretlimi olacak bi ora kalmıştı
    0
    0
    Yanıtla