SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Su En Düşük Seviyesine İndi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:49:11
A- A+ PAYLAŞ

AKP heyeti, Akçadağ’ın Bölüklü köyünde kendileri onuruna verilen yemek davetine katıldı. Malatya Milletvekili Mustafa Şahin,  İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Akçadağ Belediye Başkan Adayı Ali Kazgan, Bölüklü köyü sakinleri tarafından verilen yemek davetine katıldı. Bölüklü köyü sakinleri tarafından coşkuyla karşılanan AKP heyeti, vatandaşlarla birlikte yemek yedi.

Milletvekili Mustafa Şahin, millete hizmet etmek için yola çıktıklarını ifade ederek, “Biz hizmet odaklı bir partiyiz. Bugüne kadar yaptıklarımızla Türkiye ve Malatya ileri seviyelere ulaştı” dedi. Şahin, art niyetlilere karşı milletin gerekli cevabı sandıkta vereceğini belirterek şöyle konuştu: “30 Mart, eski Türkiye ile yeni Türkiye’nin sahiplerinin mücadele edecekleri bir gündür. İnşallah 30 Mart günü gereken cevabı sandıkta vereceğiz. Dedikodu çıkaran, art niyetliler var. Geçmişte biz bunların hepsini elimizin tersiyle ittik. 'Hadi oradan' dedik. Biz afaki konuşmadık. Biz her zaman yapacağımız hizmetleri söyledik. Seçim politikası olsun diye popülist politikalar izlemedik.” 

“SU KONUSUNDA MALATYA’NIN MASTIR PLANINI ÇIKARACAĞIZ”

Malatya Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, büyükşehirle birlikte Malatya’nın her noktasına Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet götüreceğini anımsattı.

Çakır, vatandaşların kaliteli hizmetle buluşması için gece gündüz çalışacaklarını söyledi.

Malatya’nın suyu ile ilgili mastır planı hazırlayacaklarını kaydeden Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yer altı sularında azalma meydana geldi. Özellikle bu sene çok ciddi bir kuraklık var. Yazdan beri bölgenin yağış almaması kaynakların azalmasına sebebiyet verdi. Köylerde, hem yer altı sularında hem de doğal kaynaklarda ciddi bir azalma olduğunu tespit ettik. Aynı sorun Bölüklü köyünde de var. Daha önce nispeten yeterli olan suyumuz, artık yetmez hale gelmiş. Merkezde de aynı sorun var. Malatya merkezde su en düşük seviyelerine indi. Sağlıklı bir planlamayla şuanda sorun yaşamıyoruz. Ama bunların uzun vadeli planlarını yapıyoruz. Yeni alternatif su kaynakları için çalışmalarımız var. Bölüklü köyünde de yakında kaynak suyu yok. Soruna çözümü sondajla bulacağız. Bunun için ciddi bir ekip oluşturacağız. Su konusunda uzman arkadaşlarımızla çalışma yapacağız. Su ile ilgili Malatya’nın mastır planını çıkaracağız” 

Çakır, yol ve ulaşımla ilgili de planlar hazırlayacaklarına dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti: “Yol da önem taşıyor. Çünkü yol medeniyet demektir. İnsanların ulaşımı sağlanırsa, birçok hizmete ulaşmasını da sağlamış olursunuz. Bu noktada her zaman ulaşıma ihtiyaç vardır. Bu bölgelerde yeni hatlar açacağız. Toplu taşımayla ilgili çalışmalarımız olacak. Bununla ilgili planlarımızı yapacağız” 

‘‘30 MART MİLLİ İRADEYİ GASP ETMEK İSTEYENLERE CEVAP VERME GÜNÜDÜR’’

İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de konuşmasında, ‘‘30 Mart, kirli senaryolarla milli iradeyi gasp etmek isteyenlere karşı milletin cevap verme günüdür” dedi.

Tüfenkçi, 30 Mart günü AK Parti’nin zaferi, Türkiye’nin zaferi, Malatya’nın zaferi olacağını belirterek şunları söyledi: "30 Mart, Türk demokrasisinin kendi ayakları üzerinde kaderini tayin edeceği bir seçimdir. Ak kadroların başarıları birilerinin uykularını kaçırdı, ürküttü. AK Parti’yi bertaraf etmek istediler. Kapatma davası, 27 Nisan muhtırası, Gezi Parkı özelinde yapılanların tamamı aynı amaca hizmet etmekteydi. Tüm bunları halkımızın, milletimizin desteğiyle aştık. Gezi Parkı’nda yeşil ve çevre üzerinden kılıflanan bu oyun, 17 Aralık’ta yolsuzluk elbisesi giydirilerek AK Parti’yi bertaraf etmek için yeniden uygulamaya konuldu. İşte bu süreçlere vereceğimiz en anlamlı cevap 30 Mart’ta olacak. 30 Mart akşamı ortaya çıkacak sonuç, 'siyaseti dizayn yetkisi sadece ve sadece milletindir' noktasında olacak. Bunu bir kez daha birilerine hatırlatmak durumunda olacağız.” 

“UZAKLA YAKIN ARASINDA FARK KALMAYACAK”

AKP Akçadağ Belediye Başkan Adayı Ali Kazgan, büyükşehir olan Malatya’da hizmetin tek elden yürütüleceğini belirterek, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Akçadağ Belediyesi’nin orta çalışmalarla Akçadağ’a en iyi hizmeti getireceğini söyledi.

Kazgan, büyükşehir ile birlikte uzak ile yakın arasında hiçbir farkın olmayacağını kaydederek “Merkeze uzak olan mahallerimiz ulaşım yönüyle, imar yönüyle, her bakımdan şehir merkeziyle bir bütünleşme içerisine girecek. Bütün bu hizmetleri büyükşehir olarak yerine getireceğiz” diye konuştu. Bölüklü köyünün içme suyu ihtiyacının olduğunu ifade eden Kazgan, şunları söyledi: “İçme suyu çok önemli bir ihtiyaç. Vatandaşlarımız bizden haklı bir talepte bulundu. Bu haklı talebe karşı suyu bulup mutlaka getireceğiz. Bu köyümüzü suya kavuşturacağız.”

BAŞHARIK MAHALLESİ'NDE..

Malatya Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Başbakan ve AKP’ye yakışan hizmetleri Malatyalılarla buluşturduklarını ifade ederek, “Biz dedikodu değil, hizmet ürettik” dedi.

Çakır, AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, AKP Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ve partililerle birlikte Başharık Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. 

Yerel seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen mahalle toplantısına vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi. AK Parti heyetini büyük bir coşkuyla karşılayan vatandaşlar, ellerindeki bayrak ve sloganlarla sevgi gösterilerini ortaya koydu. 

Mahalle toplantısında konuşan İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, ülkedeki istikrarı ve güveni bozmak isteyen şer odaklarına, milletin gerekli cevabı sandıkta vereceğini söyledi. 

Milletin desteğiyle ve duasıyla işbaşına geldiklerini kaydeden Tüfenkçi, “Bizi bu yoldan döndürmek isteyen, bu yolda engellemek isteyen bir sürü şer odakları çok çeşitli oyunlarla AK Parti’yi zayıflatmak, Başbakan’ı zayıflatmak, dünyada Türkiye’yi zayıflatmak için ellerinden gelen her türlü gayreti gösteriyorlar. Ama şunu unutuyorlar; biz oyunlarla işbaşına gelmedik. Biz manşetlerle işbaşına gelmedik. Biz sermayeyle işbaşına gelmedik. Biz hayır dualarla, milletimizle işbaşına geldik. Biz “daima millet, daima hizmet” dedik. Biz hizmetlerimizle övünüyoruz. Biz eserlerimizle övünüyoruz. Biz yaptıklarımızla ve milletimizle övünüyoruz. Biz sadece millete ve hakka hesap veririz. Başka bir güç tanımayız. Biz sizlerden aldığımız destekle, sizlerden aldığımız güçle bu seçimleri yapacağız. Sizlerin sandıklara sahip çıkmanızla, bu oyunu bozacaksınız. Bu oyunu bozmak, sadece AK Parti’nin yerelde iktidara gelmesi demek değildir. Bu oyunu bozmak, Türkiye’nin dünyada lider olması demektir. Mazlumların, mahrumların, Suriye’deki yolda kalmışların umudu demektir” ifadelerini kullandı. 

“Biz yaptıklarımızla övünüyoruz” diyen Tüfenkçi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazıları, “Bu bir yerel seçim, bu Başbakan’ı, AK Parti’yi seçme seçimi değildir. Biz şehri yönetecekleri seçeceğiz” diyorlar. Evet, çok doğru. Bu bir yerel seçim ve biz bir takımı seçiyoruz. Biz bir ekibi, bir partiyi ve bir lideri seçiyoruz. Hangi parti liderinin hangi projesi var? Hangi parti belediye başkan adayının hangi projesi var? Geçmişte ne yaptılar, gelecekte ne yapacaklar? Bizler, Ahmet Çakır’ın Malatya’ya yaptıklarıyla övünüyoruz. Siz ne ile övünüyorsunuz? Biz Başbakanımızın Türkiye’ye yaptıklarıyla övünüyoruz. Dünyaya yaptıklarıyla övünüyoruz. Türkiye’yi taşımış olduğu noktayla övünüyoruz. Kardeşliğimizle övünüyoruz, çözüm süreciyle övünüyoruz. Siz ne ile övünüyorsunuz? Millete hizmetten biz rahatsız olmayız. Belediye Başkanlarımız sizlere efendi olmak için değil, hizmetkarınız olmak için geliyorlar. Gecelerini gündüzlerine katıp, sizlere hizmet etmek içini göreve geliyorlar.”

Malatya Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, hiçbir zaman dedikodu üretmediklerini kaydederek, “Biz milletimize hizmet için gece-gündüz çalıştık” dedi. 

Çakır, “Hiçbir zaman dedikodu etmedik. Gereksiz bir tartışma içerisine girmedik. Çamur atanlara cevap vermedik. Nasıl ki ilk gün göreve geldik ve tempolu bir çalışmaya başladıysak, seçim sürecinde olmamıza karşın ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Hiçbir zaman rehavete girmedik. Buna hakkımız yok. Bu kadar insan bize güveniyor ve destek veriyorsa, bunun vebalini omuzlarımızda bilmememiz gerekiyor” diye konuştu. 

Hizmet için göreve talip olduklarını dile getiren Çakır, “Biz buraya hizmet etmek ve çalışmak için geliyoruz. İnsanlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için göreve geliyoruz” ifadesini kullandı. 

Çakır, Başharık Mahallesi’nde güzel hizmetler yaptıklarını belirterek, “Başharık Mahallesi’nde 30 caddemizin asfaltını yaptık. 135 bin metrekare asfalt serimi gerçekleştirdik. 18 bin 500 metrekare taş kaplaması yaptık. 11 bin metre kanalizasyon, 5 kilometrenin üzerinde de yağmur drenaj kanallarını yaptık” şeklinde konuştu. 

Malatya’nın her noktasına hizmet götürdüklerine dikkat çeken Çakır, “Malatya’yı bir bütün olarak ele aldık. Şehrin girişinden çıkışına kadar hizmet götürdük, “çevre yolu altı, çevre yolu üstü” kavramını ortadan kaldırdık. Az hizmet alan yerlere, daha çok yatırım yaptık” dedi.

Çakır, Türkiye’ye örnek olan projeleri Malatya’da hayata geçireceklerini kaydederek, şunları söyledi: “Bu şehirde olmayan kültür alanlarını yaptık. Yaşam Merkezi ve Nikah Sarayımızın yapım çalışmaları sürüyor. Gençlik Merkezi ve Kent Müzesi’nde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Trambüs projemiz bu sene içerisinde hızlı bir şekilde devreye girecek. Onlarca caddemizi altyapı çalışmaları devam ediyor. Sadece altyapıda değil, sağlık, kültür, spor ve sosyal çalışmalarda da önemli adımlar attık. Engelliler Sarayı projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Engelliler Sarayı projesi, Türkiye’de örnek projelerden birisi olacak.”

Çakır, milletin desteğiyle oynanan oyunları bozacaklarını belirterek, “Başbakanımıza layık bir hizmet üretmek zorundayız. AK Parti’nin yapmış olduğu çalışmaları ve hizmetleri çok iyi biliyorsunuz. Birileri “AK Parti oy kaybeder mi?” beklentisi içerisindeler. Ama 30 Mart yerel seçimlerinde beklentileri yine kursaklarında kalacak. Bu hesapları bugüne kadar hep sandıkta bozduk. İnşallah yine sizin desteğinizle bu oyunları bozacağız” ifadelerini kullandı. 

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Battalgazi de Türkiye’ye rol model olacak çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Gürkan, Battalgazi ve Malatya’da mazine layık bir istikbal hazırlayacaklarını belirterek, “Battalgazi’yi “Anadolu’yu Anayurt yapan yer” diye tarif ediyoruz. Bu anlamda biz “Battalgazi Malatya, Battalgazi Türkiye” demek olduğunu ifade ediyoruz. Çünkü Anadolu’yu Anayurt yapan yer burası ise Battalgazi demek, Türkiye demektir. Bize düşen görev, buranın mazisine layık istikbal hazırlamaktır” dedi.

Battalgazi’de bugüne kadar önemli hizmetler yaptıklarına değinen Gürkan, “Ben inanıyorum ki, 10 yıllık Belediye Başkanlığımız sürecinde nasıl ki yaptığımız iş ve işlemler çoğu alanda Türkiye’ye rol model hizmetler olduysa, yeni Battalgazi’de de yapacağımız bütün işler Türkiye’ye rol model olacak” diye konuştu. 

Merkez Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, Türkiye üzerinde oynanan oyunları, milletin bir kez daha sandıkta bozacağına inandıklarını söyledi.

Güder, “Biz biliyoruz ki, siz sadece Türk halkının değil, bütün mazlumların dualarındasınız. Biz yine biliyoruz ki, büyün zalimler sizin hak yolunda olduğunuzun farkındalar. Sizin yolunuzu kesmek istiyorlar. Ama güçleri yetmeyecek. Sizin yolunuzu kesemeyecekler.  O güzel insana dualarımızla yardımcı olacağız” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız