SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Su Gelirinin 501 Milyon TL Olması Gerekirdi "

0
Güncellendi - 2017-02-21 04:10:39
A- A+ PAYLAŞ

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin, “MASKİ’ye göre, yüzde 70 su kaçağı itibariyle bin 937 litre suyun 581 litresi vatandaşa ulaşıyor, geri kalan kayıp. Saniyedeki suyun bin 937 litresinin sadece 581 litresi vatandaşa ulaşıyor. Belediye başkanına göre ise bunun bin 37 litresi ulaşıyor” dedi.

Küçükşahin, “MASKİ Genel Müdürü, 27 Ekim’de Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yapmış olduğu bir sunumda içme suyundaki kayıp kaçağın yüzde 70 olduğunu ifade etmişti. Bunun üzerine MASKİ’ye bir yazı yazdım ve ‘Gündüzbey kaynaktan verilen su miktarının ne kadar olduğunu’ sordum, ‘kayıp kaçak var mı’ diye sordum. Yine 29 Aralık’ta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ‘içme suyunda saniyede bin litre su kaybı var’ dedi. Daha sonra saniyede 100 litrelik su kaybı noktalarını buldular, saniyedeki su kayıp miktarı 900 litre oldu” diye konuştu.

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün kendisine verdiği yazıyla ilgili de bilgi veren Küçükşahin, şunları söyledi:

“Şuanda saniyedeki su debisi bin 937 litre diye ifade edildi. Ayrıca daha önceki açıklamasını da teyit eder vaziyette kayıp kaçağın yüzde 70 olduğunu ve bunun da kış mevsimi itibariyle söylüyorum, yüzde 12,4’ünün park ve bahçelerde kullanıldığını, illegal kullanım içerisinde olduğunu söyledi. MASKİ’ye göre, yüzde 70 su kaçağı itibariyle bin 937 litre suyun 581 litresi vatandaşa ulaşıyor, geri kalan kayıp. Saniyedeki suyun bin 937 litresinin sadece 581 litresi vatandaşa ulaşıyor. Belediye başkanına göre ise bunun bin 37 litresi ulaşıyor. Bu veriler ışığında bir ton suyu 3 lira olarak hesapladığımızda; MASKİ’nin kurulduğu 31 Mart 2014’ten benim yazışmaya başladığım 9 Ocak 2017’ye kadar geçen 2 yıl 9 ay 8 günlük süre içerisinde eğer bir kayıp kaçak olmasaydı, sudan elde edilecek gelir 501 milyon lira olması gerekiyor. Oysa MASKİ’ye göre bu miktar 150 milyon, belediyeye göre ise 271 milyon lira.”

Küçükşahin, 3,5 aydır Yeşilyurt ilçesine bağlı 82 mahalleyi ziyaret ettiğini kaydederek, “Bu mahallelerinin 40’ında yani yüzde 50’sinde mahalleliler ‘su ‘ diye bağırıyor. Su sorunundan bahsediyorlar. Özellikle Atatürk, Bentbaşı, Cumhuriyet, Fatih, Gazi, İlyas, Koşu, Yeşilkaynak, Tepeköy, Suluköy, Topsöğüt’te halk artık isyan noktasına gelmiş vaziyette” şeklinde konuştu.

Belediyenin gerekli tedbirleri almaması nedeniyle devletin asgari 260 milyon lira zarara uğratıldığını iddia etti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Kenan (7 yıl önce)
    Bu ifadelere göre kaçak kullanımda urfa ve diyarbakırı sollamışız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan (7 yıl önce)
    Kaçak suyun bedelini suyu kaçırmayanlar ödüyor; belediyenin değil dürüst vatandaşın kaybı var.
    0
    0
    Yanıtla
  • KAMIL (7 yıl önce)
    Memleketin yuzde 70 i kacak en cok ta tastepe melekbaba goztepe yesiltepe orduzu akp nin oy kasalarinda buyuk bir oranda kacak su kullanimi var
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (7 yıl önce)
    ÖZAL köyünü unutmuşsunuz. şebeke tesisatı kevgir gibi. su çalınıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    BU BAŞARISIZLIK TA BELEDİYE YE YETER. UTANIN.
    0
    0
    Yanıtla