SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Şu Gitsin, Şu Gelsin Demiyoruz Ama..''

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Beydağı Devlet Hastanesi'nde mahkeme kararıyla göreve dönen eski başhekim Dr. Nail Derelioğlu'nun kısa bir süre sonra görevden alınması, yerine hakkında bazı iddialar bulunan Dr. İlhan Geçit'in atanma beklentilerini değerlendirdiği basın toplantısında, bu konudaki siyasi baskılar konusunda uyarılar yaptı.

Asiltürk, basın toplantısında şunları söyledi:

"Beydağı Devlet Hastanesi’nde yaşanan gelişmeler, Malatya kamuoyu tarafından esefle izlenmektedir. Yaşanan gelişmeleri yeniden özetleyip sözü uzatmanın bir anlamı yok. Zaten bizim açımızdan kimin gelip kimin gittiği, kimin görevlendirildiğinden ziyade, birbiri ardına imza atılan bu uygulamalar üzerindeki siyasi baskı önem taşımaktadır.

Öncelikle kamuoyu adına soruyoruz. Siyasi ve iktidar gücünün, göreve yeniden atanan, kısa süre içerisinde çok sayıda şaibeyi ortaya çıkaran bir başhekimi görevden apar topar yeniden alması, doğru mudur? Ortaya çıkarılan şaibeler doğru veya yanlış. Bunun incelemesini müfettişler ayrıntılı bir şekilde yapar. Ancak bunlar araştırılıp sonuçlar açıklanmadan, şaibelerin hedefindeki bir başhekimi yeniden burada görevlendirmenin kesinlikle doğru olmadığını düşünüyoruz.

Varsayalım ki, ortaya atılan bu iddiaların muhatabı durumunda bulunan başhekim gerçekten de sorumlu bulundu. Bu durumda il teşkilatı yanlış olarak nitelendirilecek bu atamadaki sorumlulukları üzerine alabilecek mi?

Beydağı Devlet Hastanesi ile ilgili olarak şu anda bir karışıklık ortamı hâkim. Müfettişler görevlendirilmiş, konuyla ilgili incelemeler yapılacak. Olup bitenler, soruşturmalar, müfettiş raporları, şaibeler, birilerinin sorumlu olduğuna dair açıklamalar… Ortada bu kadar net ve bariz ifadeler dolaşırken, hükümet partisinin başhekimin yeniden dönmesi için gayret sarf etmesi ne ile açıklanabilir?

Bize göre en azından yapılan bu atama askıya alınıp, soruşturmanın selameti açısından, tarafsızlığı açısından, başhekimin görev süresi bir müddet daha uzatılabilir. Dediğimiz gibi bu durum, soruşturmanın selameti açısından daha sağlıklı olur, daha sonra akıllarda oluşabilecek bazı soru işaretlerinin önü kesilmiş olurdu. Daha açık ifade ile soruşturmanın, incelemenin objektif bir şekilde yapıldığı yönünde kanaat hâkim olabilirdi.

Nitekim mahkeme kararı ile görevden alınan, daha sonra siyasi irade ile yeniden göreve atanması beklenen başhekim ile ilgili iddiaların doğru olup olmadığını tartışmanın da yanlış olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bazı belgeler gösteriyor ki, başhekim ile ilgili ortaya atılan iddialar ile ilgili olarak hastane çalışanları da hemfikir. Konuyla ilgili kanaatlerini ortaya koyup altına imzalarını basarak bunu teyit ediyorlar.

Konuyla ilgili hastane çalışanlarının altına imza attıkları konular bununla sınırlı değil. Hastanedeki otomasyon sistemi veri kayıtlarının Başhekim uhdesinde değiştirildiği, her türlü itiraza rağmen bunun gerçekleştirildiği belirtiliyor. Yine Başhekim talimatı ile hastanede fazladan personel çalıştırıldığı, çalışanların imzaları ile beyan ediliyor.

Depreme dayanıklılığı konusunda problem bulunan binanın güçlendirilmek yerine sağlık hizmeti için ihaleye verilmesinin yanlışlığını tartışmak bile abesle iştigaldir. Son 15 günde 20’ye yakın deprem geçiren Malatya’da Allah korusun deprem olduğunda, buna müdahale edecek en önemli birimlerin başında hastaneler gelmektedir. Konuyla ilgili bir akademisyenin verdiği rapor da size sunulacaktır. Bu hastane çürük ve güçlendirilmesi gerekirken, güçlendirme ihalesi yerine bir başka ihalenin yapılması ne ile izah edilebilir?

Bizim, “şu gelsin, şu gitsin” diye bir mücadelemiz yok. Hastanede yolsuzluklara geçit vermeyen, çalışkan, vatandaşlara güler yüzlü, hasta ile ilgilenen, hastanenin en güzel şekilde çalışmasını sağlayan başhekim istiyoruz. Bu kim olursa olsun. Ancak bu noktada siyasi iradenin bu işlerden elini çekmesi, usulsüzlüklere meydan vermemesi, olumsuzlukları giderici yönde girişimlerde bulunması gerektiğini düşünüyoruz.

Ancak ne yazık ki, ortaya konulan uygulamalar, yapılan siyasi müdahaleler, işlerin bunun tersi yönde gittiği hususunda şüphe aşılamaktadır.

Siyasi iradeyi, konuyla ilgili dikkatli davranmaya, kamuoyu menfaatini gözetici yönde adımlar atmaya davet ediyoruz."

Bu arada, Beydağı Devlet Hastanesi'nde Dr. Geçit'in 7 aylık başhekimlik dönemiyle ilgili iddiaların 59 madde olarak gündeme getirilmesinin, bu ismin yeniden atanma çabalarını yavaşlattığı öne sürülüyor. Dr. Derelioğlu'nun görevden alınmasından sonra, başhekimlik görevine başhekim yardımcılarından Dr. Selim Uzunsel'in vekalet ettiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız