SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Su Güvenliği Bölge Toplantısı

0
Güncellendi - 2016-10-11 01:22:21
Su Güvenliği Bölge Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinin yetkilerinin katıldığı toplantıda içme suyu kullanma, ambalajlı, havuz , kaplıca suları, piyasa gözetimi ve denetiminde alınan ambalajlı sulara yönelik çalışmaların sağlıklı ve verimli bir şekilde yürütülmesi konusunda değerlendirmeler yapıldı.

Elazığ'da, 3 ilin katıldığı 'Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı' yapıldı.

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleşen programa, Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgür, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanı Hüseyin İlter, Elazığ Halk Sağlığı ve İl Sağlık Müdürü İbrahim Halil Akkuş, Malatya Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener, Tunceli Halk Sağlığı Müdürü Musa Şahin ve davetliler katıldı.

İnsan ile temas eden tüm sular üzerine kontrol ve izleme çalışmaları yürüttüklerini belirten Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanı Hüseyin İlter, "Şebeke suları genel yönetimler tarafından halka ulaştırılıyor. Sağlık Bakanlığının bu alandaki görevi de bu suların halka güvenli, temiz şekilde ulaşıp, ulaşmadığını kontrol etmek. Biz Türkiye genelinde yerel yönetimler tarafından verilen bu hizmetlerin hangi oranda verildiğini izlemek üzere geçen seneden beri bu tarz toplantılar yapıyoruz. Şebeke suyu ilgili verilen hizmetler tek bir kuruma yüklenemeyecek kadar büyük hizmetler. Olayları çok sektörlü değerlendirmek gerekiyor" dedi.

İçme sularının bütün toplumu etkilediğini dile getiren Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, suyun hayatın devamını sağlayan bir unsur olduğunu söyledi. Vali Dönmez, "Suda yer alacak bir eksiklik bulaşıcı bir hastalığa neden olur. Bu kapsamda içme sularının temiz olması hepimiz için önem arz ediyor. İçme sularının temizliğinde sorumlu olan yerel yönetimlerimizdir ama valilik, halk sağlığı ve il özel idaremiz bununla ilgili çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda halk sağlığı müdürlüğümüz yaptığı denetimlerde toplumumuzun sağlıklı içme suyuna kavuşması yönünde çalışmalar yürütüyor. Elazığ ilimizde de bugüne kadar yapılan çalışmalarda neredeyse bütün su depolarımız kontrol edilmiş durumda. 2012 yılında Türkiye Halk Sağlığı kuruluşundan itibaren denetimler daha da arttı. Bu kapsamda da ilimizdeki su depolarının yüzde 95'i fayans ile kaplandı ve yüzde 95 oranda bir klorlama cihazı kullanılıyor" diye konuştu.

Toplantıda, daha sonra yerel yönetimlerde su güvenliği sunumu yapıldı.

Elazığ, iha

sugüvenliği

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız