SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Su Havzası İlçe Çöplüğü!

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:48:59
Su Havzası İlçe Çöplüğü!
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir Çığlık merası olarak bilinen alan, ilçenin çöp toplama alanına dönüştü. Bölgenin su kaynaklarının bulunduğu alanda toplanmaya başlayan çöpler, su kaynakları ve insan sağlığı açısından ciddi tehdit oluşturuyor.  

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nın üst düzey yetkililerin haberlerinin olmadığı çöp toplama alanında başta Doğanşehir Belediyesi olmak üzere çevre yerleşim birimlerinin çöpleri atılmaya başlandı. Çöplerin yaydığı koku ve ürettiği haşere bölgedeki köyleri rahatsız edince muhtarlar ve vatandaşlar tarafından şikayet konusu oldu. Konuyu Doğanşehir Belediyesi Meclis gündemine taşıyan CHP’li üye Mustafa Okçu’ya “O alanı, Akçadağ Belediyesi ile birlikte kullanacağımız çöp transfer merkezi olarak kullanmayı düşünüyoruz. O nedenle girişimlerimiz sürüyor” yanıtı verilirken, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nın yetkilileri ise “Konu ile herhangi bir bilgimiz yok. O bölge için bir çöp transfer alanı için arayışlarımız sürüyor. Fakat henüz alan için belirlenmiş bir yer yok. Transfer merkezlerinde çöpler toprağa atılmaz. Eğer olay doğruysa ortada çok vahim bir durum var demektir. Hemen araştıracağız” diyerek konunun hem toprak hem de çevre açısından çok tehlikeli olduğunu belirttiler. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ise; “O bölge için çöp toplama veya transfer alanı ile ilgili bir başvuru yok. Dolayısıyla haberimiz de yok. Hemen gerekeni yapacağız” diyerek konuyu inceleyeceklerini belirttiler. 

Malatya- Doğanşehir güzergahı üzerinde bulunan ve yöre halkı tarafından Çığlık Merası olarak adlandırılan ve Karayollarının yol genişletme çalışmaları nedeniyle bir süre taş ocağı olarak kullanılan ve çevresi Kel Halil, Çığlık, Eskiköy, Güroba, Şatıroba gibi mahallelerinin çevrelediği alanın izinsiz olarak çöp toplama alanına dönüşmesi ile ilgili olarak konuşan uzmanlar “Taş ocağı kapatılmış ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Doğaya Yeniden Kazandırma Yönetmenliğine göre buranın eski haline getirilerek insan ve hayvanların güvenliğini tehlikeye atılmaması gerekirdi. Oysa metrelerce yükseklikte toprak yığını bırakılmış her an çökme tehlikesi var” dedikten sonra  “Doğanşehir Belediyesi tarafından atıldığı iddia edilen hafriyat atıkları ve ömrünü tamamlamış lastikler de burada depolandığı görülmektedir.  Oysa hafriyat atıklarının ne şekilde bertaraf edileceği yönetmelikle belirlenmiş, ömrünü tamamlamış lastiklerinse lisanslı geri dönüşüm firmalarına verilmesi gerekmektedir.” değerlendirmesini yaptılar.

HABER: Yaşar KARAASLAN, Malatya Söz Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız