SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Su Havzasına Koruma Girişimi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:01:16
Su Havzasına Koruma Girişimi
A- A+ PAYLAŞ

Gündüzbey Pınarbaşı’nda bulunan, ancak havzası Yeşilyurt- Akçadağ ve Doğanşehir ilçe sınırları içerisinde yer alan ve Malatya için yaşamsal önem taşıyan içme suyu kaynağının koruma altına alınması için sürdürülen çalışmalar son aşamaya geldi. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, “Havza, Malatya için çok önemli bir bölge. Bir an önce koruma altına alınması gerekir. İl Müdürlüğü olarak tam destek veriyoruz”derken, Orman İşletme Müdürlüğü 220 bin dönümlük alanın “Muhafaza Orman Alanı” ilan edilmesi için çalışma başlattı.

İçme suyu havzasının korunmasının sadece kaptaj bölgesinin korumaya alınması ile çözülemeyeceğini belirten Malatya Belediyesi yetkilileri “ Su kaynağının mevcudiyetini koruduğumuz kadar kirlenmemesi için de koruma altına almamız gerekiyor. Suda kirlilik kısa sürede kendisini göstermiyor. O nedenle yaklaşık 600 bin civarında insanın içme suyu gereksinimini sağlayan ve Doğanşehir- Akçadağ ve Yeşilyurt ilçeleri içerisinde yer alan 220 bin dönümlük bölgenin koruma alanına ilan edilerek, taş ocakları başta olmak üzere kirlilik yaratan sanayi tesislerinin kurulmaması gerekir.”şeklinde görüş belirttiler.

Mera alanı iken  2009 yılında muhafaza orman alanına dönüştürülen fakat herhangi bir çalışmanın yapılmadığı Malatya ve çevre yerleşim birimlerinin içme suyu gereksinimini sağlayan kaptaj (su kaynağı) “Muhafaza Orman Alanı” ilan edilmesi ve orman oluşturulması için geçtiğimiz hafta harekete geçen İl Müdürlüğü yetkilileri Bakanlık ve Genel Müdürlüğüne yazı gönderdi.

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız