SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Su İçin Master Plan Yapılıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:58:20
A- A+ PAYLAŞ

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bu huzur iklimini yaşatmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor. Anayasayı değiştirecek bir güce ulaştığımız zaman, gerçekten bakın o zaman Türkiye’nin önü çok daha değişecek” dedi.

Malatya’ya 12 tesisin temel atma töreni ve çeşitli ziyaret programları için gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AKP Malatya İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarete AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, ilçe belediye başkanları, partili yöneticiler katıldılar.

Ziyaretin başında Bakan Eroğlu’na İl Başkanı Tüfenkçi tarafından çiçek buketi verilerek kayısı hediye edildi. Bakan Eroğlu, “Değerli arkadaşlar bu gidişle kayısı dükkanı açacağım” diyerek kayısı tepsisini aldı ve bunu bakanlıkta dağıtacağını söyledi.

İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “Bizim AK Parti Malatya teşkilatı olarak hedefimiz 2015 milletvekili seçimleri ve orada yeni Türkiye’ye yakışan eski Türkiye’nin adeta dar elbisesi olarak nitelendirilen anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa sahip olmak istiyoruz. Bu anlamı ile bizler çalışmalarımıza başladık” dedi.

AKPGenel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise Malatya’ya gelmeden önce Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü belirterek, “Malatya için ne yapmamız gerektiğine dair talimatlarını verdiler. Çok önemli bir şey daha söyledi, ‘Malatya’ya bizim vefa borcumuz var. Bu vefa borcumuz çerçevesinde yapacağım ilk ziyaret Malatya olacak’ dedi. Sayın başbakanımız Malatya’ya teşekkür için Kurban Bayramı’ndan sonra Malatya’ya gelecekler” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Türkiye’de bugün siyasi istikrar varsa, ki siyasi istikrar ekonomik istikrarı getiriyor. Bunu işte teşkilatımıza ve Türkiye’de her seçimde destan yazan Malatya teşkilatımıza borçluyuz” diyerek Malatya teşkilatını alkışladı. Bakan Eroğlu, “İnşallah 2015 yılındaki genel seçimlerde de sizlerin çok büyük bir destek vereceğine ben yürekten inanıyorum. Değerli kardeşlerim bu çok önemli. Bakın Türkiye nereden nereye geldi. Eğer Türkiye’de bu istikrar olmazsa AK Parti’nin gücü, şevki, çalışma heyecanı olmazsa bu yatırımlar, ekonomide yapılan büyük destanlar yazılmasaydı Türkiye bugün çok daha zor durumdaydı, meteliğe muhtaç durumdaydı. Türkiye 70 sente muhtaç olduğu dönemleri görmedi mi? IMF’ye borcumuzdan dolayı, bir IMF memuru geldiği zaman devlet başkanı gibi karşılanıp onun emir ve talimatlarını alan hükümetleri görmedi mi? Allah’a şükür bu yok artık. Başı dik bir Türkiye var” diye konuştu.

Bakan Eroğlu, “Ormanların yanındaki boş mekanları veya mera olarak kullanılmayan alanları vatandaşlara gelir getirici türden ne istiyorlarsa, ne yetişecekse ceviz, badem, Antep fıstığı ne olursa bunları dikip, 3 yıl bütün bakımı ve masrafları bakanlığa ait olmak üzere vatandaşlarımıza sertifika vereceğiz, 49 yılla kadar bütün gelirler onlara ait olacak” dedi.

Türkiye’nin bölgede bir huzur adası olduğunu kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bu huzur iklimini yaşatmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor. Bu yüzden sizlerin çalışması çok önemli. Anayasayı değiştirecek bir güce ulaştığımız zaman, gerçekten bakın o zaman Türkiye’nin önü çok daha değişecek” ifadelerini kaydetti.

Bakan Eroğlu, Malatya’nın içmesuyu sorunu içinde çalışmaların başlayacağını belirterek, “İl merkezi ve ilçelerle birlikte büyük bir master planı hazırlıyoruz. Bunların şebekeleri hariç olmak üzere diğer bütün yatırımları DSİ marifeti ile yapacağız. Bir takım büyük projelerle ilgili de çalışmalarımız var. İnşallah sadece kısa vade değil, 2050 yılına kadar su problemi olmayacak şekilde bunu da planlayacağız” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, temeli atılan Recai Kutan Barajı Sulama Kanalı Projesi için Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na teşekkür etti. Öztürk, Bakan Eroğlu’na el yapımı ve kök boya ipten yapılmış Drejan kilimi hediye etti. Bakan Eroğlu, Yazıhanlılara teşekkür ederek, sulama projesinin takipçisi olduğunu belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız