SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Su İçmek Zayıflatır mı?

A- A+ PAYLAŞ
Su içmek zayıflatır mı? Günde 8 bardak su içmeli miyiz? Çay, kahve su ihtiyacımı arttırır mı? İşte su içmek hakkında doğrular ve yanlışlar... 
Günde 8 bardak suya ihtiyacım var mı?
 
Uzmanlara göre yetişkin erkeklerin günde 3 litre kadınların ise 2.2 litre sıvıya ihtiyacı var. 
 
Ancak Pittsburgh Tıp Merkezi'nden Leslie Bonci'ye göre bu ölçünün herkese uymaz. Kilonuz, boyunuz ve günlük bedensel aktiviteniz bu ölçüyü değiştirir. 
 
Ayrıca hamile ve emziren kadınlar da daha çok suya ihtiyaç duyar.
 
Evet, etkiler çünkü sıcak havalarda daha çok terlersiniz ve bu da vücuttan daha çok su kaybedilmesine neden olur. Sıcak havada su ihtiyacı normalin iki katına çıkar.
 
Günlük sıvı ihtiyacının yüzde 20'si zaten yiyeceklerden alınmalıdır. Tüm besinler de su içerir ancak en çok sebze ve meyveler su içeren besinlerdir.
 
Kafein içeren tüm içecekler diüretik yani idrar söktürücü görevi görür. 
 
Alkol de diğer sıvılara oranla daha çok tuvalete çıkmanızı sağlar. Özellikle bira, likör ve şarap gibi alkollü içecekler daha çok susatır.
 
Çay, Kahve ve Alkol Susatır mı?
 
Kafein içeren tüm içecekler diüretik yani idrar söktürücü görevi görür. 
 
Alkol de diğer sıvılara oranla daha çok tuvalete çıkmanızı sağlar. Özellikle bira, likör ve şarap gibi alkollü içecekler daha çok susatır.
 
Mineralli Su İçmeli miyim?
 
Sodyum, potasyum, klorid, kalsiyum ve magnezyum vücudunuz için zaruri minerallerdendir. Bu minerallerin çok ya da az alınması değil, vücutta tükendiğinde yerine konulabilmesi önemlidir. Birçok minerali doğal yetişen sebze ve meyvelerden almak mümkündür.
 
Ne Kadar Çok Su o Kadar iyi mi?
 
Aşırı su içmek zaruri bir şey değil ancak suyu doğru zamanda içmek önemli. Uzmanlar yemek yerken su içmeyi tavsiye etmiyor.
 
Su İçmek Zayıflamama Yardımcı olur mu?
 
Belki ancak yine Leslie Bonci'ye göre bol bol su içerek kendinizi tok tutmayı başarırsanız daha az yemek yemenizi ve böylece daha az kalori alımını sağlayabilirsiniz. 2010 yılında yapılan bir araştırmaya göre yemekten önce iki bardak su içenler yemekte daha küçük porsiyonlar tüketiyor.
 
İçme Suyunu Filtreden Geçirmeli miyim?
 
Su Kalitesi Derneği'nden Pauli Undesser suyu filtreden geçirmek kalitesini arttırır ve tadını iyileştirebilir. Ayrıca suyun içinde olması mümkün metalleri de ayrıştırır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız