SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Su İçsem Yarıyor' Diyorsanız...

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:16:08
'Su İçsem Yarıyor' Diyorsanız...
A- A+ PAYLAŞ
 
"Herkesten az yiyorum, spor da yapıyorum ama kilo veremiyorum, üstelik zor verdiğim kiloları hızla geri alıyorum" diyorsanız insülin direnciniz yüksek olabilir.
 
İnsülin direnci; 'insülinin şekeri kontrol etme, kandaki şeker düzeyini ayarlama görevini yapma kapasitesinin önündeki engel' olarak tanımlanıyor. Direnç oluştuğunda şekeri kontrol etmede insülin yeterli gelmediğinden vücut daha fazla insülin salgılıyor. İnsülinin ikinci görevi ise yağ depolamak. Şekeri kontrol altına alabilmek için gereğinden fazla salgılanan insülin, vücuda yağ depolama emri verdiğinden kilo alımına, yani vücutta yağ birikimine neden oluyor.
 
İnsülin direncinin ciddi hastalıklara da yol açtığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Demircioğlu, depolanan yağların da genellikle karın bölgesinde olduğunu söyledi. Aynı zamanda karaciğer ve damarların da yağlandığını hatırlatan Demircioğlu, insülin direncinin neden olabileceği hastalıklar hakkında şunları söyledi:
 
“Diyabet hastalığının yüzde 90’ınını oluşturan Tip 2 diyabetin başlangıcında insülin direnci mutlaka görülür. Zaman içinde insülin direnci arttıkça daha fazla insülin salgılamak zorunda kalan pankreas yorulur ve yetersiz kalır. Pankreasın şekeri kontrol altına alamaması sonucunda da şeker hastalığı ortaya çıkar. İnsülin direnci damar sertliği sürecini de hızlandırır; kalp krizi riski artar, hatta bazı kanserleri bile tetikleyebilir.”
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız