SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Su Kanunu Çıkarılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:16:13
A- A+ PAYLAŞ

TEMA Vakfı üyeleri, Soykan Parkı’nda, Dünya Su Günü nedeniyle yanında getirdikleri dövizlerde suyun önemine dikkat çekti. 

Soykan Parkı önünde toplanan TEMA Vakfı üyeleri adına bir konuşma yapan İl Temsilcisi İzzet Berktaş, dünya nüfusunun yüzde 40’ının su kıtlığı ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Berktaş, Türkiye olarak gittikçe azalan ve bozulan su varlığımıza dikkat çekmek için suyun kullanılacak bir kaynak değil korunması gereken bir varlık olduğunu anlattı. Dünya nüfusunun yüzde 40’ından fazlasının su kıtlığından etkilendiğini belirten Berktaş, "2025’e gelindiğinde 1,8 milyar insan su kıtlığı çekilen bölgelerde yaşaması ve nüfusun üçte ikisinin su kıtlığı ile karşı karşıya kalmasının beklendiğini hatırlatıyoruz” dedi.

Türkiye’nin su zengini bir ülke olmadığına dikkat çeken Berktaş, su kaynaklarının dikkatli kullanılması gerektiğini belirtti. Berktaş, durumun ciddiyetine rağmen hala suyu yöneten tek bir çerçeve kanunumuz bulunmadığını belirterek "Orman ve Su İşleri Bakanlığı başta olmak üzere, DSİ, büyükşehir belediyeleri, su ve kanalizasyon idareleri olmak üzere suyun yönetiminden sorumlu çok sayıda kurum ve 40’ı aşkın yasal düzenleme var. TEMA Vakfı olarak, ekosistemlerin su hakkı ve toplumun kaliteli ve yeterli suya erişim hakkını temel alan bir su kanunu çıkarılması gerektiğini savunuyoruz. Bu yöndeki çabalara kamu kesimi, sivil toplum ve medya tarafından destek verilmesi çağrısında bulunuyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız