SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Su Kaynakları Kaybolacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:12:56
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Görgü (Cafana) köyünü ziyaret ederek köylülerin sıkıntılarını dinledi. Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz'la birlikte ziyaret ettiği Görgü köyünde vatandaşların sorunlarını dinledi. Köylüler, kanalizasyonun olmaması nedeniyle büyük sorun yaşadıklarını söylerken, "Seçimden seçime oy zamanı herkes geliyor ama sonra kimseyi göremiyoruz. Kanalizasyon sorununun çözülmesini istiyoruz" dediler. 

CHP Milletvekili Ağbaba, sorunları dinledikten sonra yaptığı değerlendirmede, "Bir yaz boyunca köyleri gezdim. İçme suyu, sulama suyu sıkıntısı devam ediyor. Ama yetkililer sağolsun bu sorunları çözmek yerine yeni sorun ilave ediyorlar. Köylerin yakınına taş ocağı, maden ocağı izni veriyorlar. Gelişigüzel verilen izinler nedeniyle su kaynakları kaybolacak. Köylülerin can damarı olan meraları satıyorlar. 10 yıldan beri ülkeyi yönetiyorlar. Hem Malatya’da hem de Türkiye’de sorunlar büyüyor" dedi.

Ankara asfaltının yanında yer alan bu köyün kanalizasyon kokusundan geçilmediğini anlatan Ağbaba, "7 köyün öğrencisi gelip burada eğitim görüyor. Ellerini yıkayacakları su yok. Böyle bir şey olur mu. 5 buçuk yaşındaki çocuğu okula başlatıyorsun, tuvalette kullanacağı suyu vermiyorsun" diye tepki gösterdi.

Arapgir, Akçadağ ve Darende'de hâla bir çok ilçede çocukların okula başlayamadığını anlatan Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul'daki, Ankara'daki çocuklar okula başladı, Malatya’nın fakir çocukları okula başlayamadı. Çünkü yöneticilerimiz beceriksiz. Ankara’da oturup fiyatı belirliyorlar ama Malatya’nın ilçelerinin, köylerinin yolunu bilmiyorlar. Yol toprak mı stabilize mi bilmeden fiyat belirliyorlar. Fiyatı düşük bulan servis şoförleri ihaleye girmiyor. Ankara’dan talimat veriyorsun. Darende-Gaziköy arası 10 lira diyorsun. Yolu bilmiyorsun ki. Malatya’da pek çok ilçede 5 buçuk yaşındaki çocuğu traktörle, eşek sırtında okula götürmeye çalışıyorlar. Bu ayıba bir an önce son verilmelidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız