SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Su Kaynakları Yapılaşma Tehdidi Altında"

0
Güncellendi - 2018-03-31 21:54:49
A- A+ PAYLAŞ

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, çarpık yapılaşmanın Malatyayı tehdit ettiğini belirterek, “Su kaynaklarına doğru hızlı bir yapılaşma var. Elele vererek kentin kimliğini yok ettiler. AKP sayesinde Yeşilyurt, betonyurt oldu” dedi.

CHP İl örgütü Malatya merkezinde mahalle ziyaretlerine aralıksız devam ediyor İl Başkanı Enver Kiraz ve yönetim kurulu üyeleri Konak, Aşağıbağlar, Abdulgaffar, Koyunoğlu, Zaviye, Yavuz Selim, Cemal Gürsel, Tecde, Gündüzbey, Bostanbaşı, Yakınca, Hıroğlu, Mullakasım, Gedik, Çavuşoğlu, Kiltepe, Melekbaba, Bentbaşı ve İlyas Mahalle muhtarlıklarını ve esnafları ziyaret ederek mahallelerin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundular.

SU KAYNAKLARI YAPILAŞMA TEHDİDİ ALTINDA

Mahalle muhtarları, mahallelerinde yaşanılan sorunları aktararak, CHP İl Başkanı ve yöneticilerine sorunları aktarma fırsatı buldukları için teşekkür ettiler.

İl Başkanı Enver Kiraz, Tecde Mahallesi ziyaretinde, Tecde’nin geçmişte Malatya'nın en yeşil bölgelerinden biri olduğunu ancak bugün gelinen noktada yeşil görmenin mucize olduğunu belirterek, “Bir kentin dokusu ile oynuyorlar. Kentin kimliği el birliğiyle yok ediliyor. Yanı başımızdaki iller, Malatya'daki yeşili kıskanırken, bugün geldiğimiz noktada suyu, yeşili görmek için o illere gider hale geldik. Yeşilyurt AKP sayesinde Betonyurt oldu. Çırmıhtı’ya doğru hızlı bir yapılaşma var. Malatya'nın su kaynaklarının olduğu Gündüzbey yapılaşma tehdidi altında. Dolayısıyla tüm Malatya'nın su kaynaklarını tehdit eden bu betonlaşmaya dur demek lazım” dedi.

FAKİR FUKARANIN SUYUNA GÖZ KOYDULAR

Konak ziyaretinde vatandaşların su faturalarının yüksekliği, atık su bedeli ve belediye tarafından suların kesilmesiyle ilgili şikâyetlerini dinleyen Kiraz, Burada yaptığı değerlendirmede ise “Su faturalarındaki atık su bedeli halkımızı mağdur ediyor. Su kaynaklarına çok yakın bölgelerde bile çok yüksek su faturaları gelmeye başladı. Kayıp kaçak bedeli adı altında soygun yapılıyor. Kaçak su kullanan insanların maliyetini, kullanmayanlara yüklemek kabul edilemez. Su faturalarını ödeyemeyen vatandaşların sularının kesilmesi ise tam anlamıyla vicdansızlıktır. İnsanlara hukuki yollardan işlem yapılabilir ama su gibi hayati önemi olan bir ihtiyaçtan mahrum bırakmak yanlıştır. Fakir fukaranın suyuna bile göz koydular. Suyu kesmek, maddi durumu iyi olmayan kişileri büyükşehir eliyle cezalandırmaktan başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • 44malatya (6 yıl önce)
    Akp oy verenler dusunsun oy vermeye devam Edin yakinda icra islemleri,baslar
    0
    0
    Yanıtla
  • selim (6 yıl önce)
    bu üç muhtar fazla değilmi konağa devletin parası çok nasılsa
    0
    0
    Yanıtla